tirsdag 20. juli 2010

Closest thing to... bruspulver!

Er du gammel nok til å huske de røde og hvite "konvoluttene" med bruspulver? Meningen var å løse opp pulveret i vann og drikke det som en brusdrikk. Men det vanligste var vel å fukte fingeren, dyppe den i pulveret, slikke av og nyte smaken s-a-k-t-e. På den måten kunne en 25-øres pose bruspulver vare ganske lenge. Og så satt man igjen med DEN røde tunga.

Bruspulveret gikk ut av handelen cirka midt i min barndom, sikkert fordi det inneholdt et farlig fargestoff.

For noen år siden oppdaget jeg en "bruspulvererstatning" i Sverige, som riktignok er et vitamintilskudd, men som jeg personlig kjøper hver gang jeg er i Sverige, og inntar dann og vann fordi det er godt. Friggs C-vitamin jordgubb - sockerfria brustabletter. Det nærmeste jeg har kommet barndommens bruspulver.

Så herved er kjøpetipset overbrakt til dere som skal over grensen en av dagene.

6 kommentarer:

 1. å ja ! gjett om jeg husker de...
  og som du sier så er Friggs c vit m jordbærsmak en viss tilnærmelse til de.
  Ønsker deg en fin dag videre. Kos deg med sommeren uansett vær !

  SvarSlett
 2. Her sitter også en som husker bruspulveret. Det smakte jo kjempegodt.

  Idag har jeg skrevet Reisebrev 2 fra Midt-Østen.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 3. Ikkje dumt det der og så får ein litt vitamin på kjøpet ;-)

  SvarSlett
 4. Ja, vi har mye lurt i Sverige. Det blir alltid noen ting som blir med tilbake etter ferien. Noe som jeg alltid skal ha med hjem til Norge er Kexchoklad. Trur vi hade en 10 stk store kexchoklader med oss hjem for en uke siden. Nå er ALLE borte!
  Dette får meg og tenke på kladdkake, det er godt det. Jeg elsker sjokolade, blir og prøve kladdmuffins neste gang, takk for oppskriften!


  Pernilla

  SvarSlett
 5. Jaaa! Den hugsar eg kjempegodt! Mmmm.... drømme... ;-)

  :o)

  PS. Hugsar ikkje namnet på butikken i Tromsø, men den låg på eit kjøpesenter nede i havna. Bitte liten kaffe/te sjappe rett innafor døra... ja om du er kjent der ;-) Det er ikkje eg nemlig hi hi.

  SvarSlett
 6. Morsomt!! Jeg var veldig!! glad i det bruspulveret!! Husker formelig smaken da jeg leste!! Å stikke fingeren i gelepulver pakka er litt av samme smaken...... Hurdalsrosa mi er avblomstret!! Det er det som er litt trist med den er at den ikke kommer igjen før neste sommer, men det må nytes mens det varer!! Det er det samme med syriner også........ God sommer!! anneK.-)

  SvarSlett