Denne desserten har frukt i hovedrollen. Nærmere bestemt fersk ananas. Men jeg kan overhodet ikke påberope meg å by på en sunn dessert. Dette er for deg som liker søtt!
Oppskriften stammer fra et ukeblad for rundt 25 år siden.
Sukkerglasert ananas med karamellsaus, 4 p.
1 ananas, skrelt og skåret i biter (husk å fjerne den harde midtstokken)
50 g smør
1 dl sukker
Smelt smør i en stekepanne. Tilsett sukker. Legg i ananasbitene og la dem steke noen minutter på begge sider. Avkjøl.
mandelflak - ristes lett i tørr stekepanne
Sausen
1,5 dl kremfløte
2 ss smør
3 ss sukker
0,5 dl lys sirup
Blant alt til karamellsausen, la koke i 10 minutter til den tykner.
Server ananas med varm saus, gjerne sammen med vaniljeis. Dryss mandelflak på toppen.
Ooooh. Dette er digg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar