lørdag 15. februar 2025

Søt avslutning


Denne desserten har frukt i hovedrollen. Nærmere bestemt fersk ananas. Men jeg kan overhodet ikke påberope meg å by på en sunn dessert. Dette er for deg som liker søtt!

Oppskriften stammer fra et ukeblad for rundt 25 år siden.


Sukkerglasert ananas med karamellsaus, 4 p.

1 ananas, skrelt og skåret i biter (husk å fjerne den harde midtstokken)

50 g smør

1 dl sukker

Smelt smør i en stekepanne. Tilsett sukker. Legg i ananasbitene og la dem steke noen minutter på begge sider. Avkjøl.


mandelflak - ristes lett i tørr stekepanne


Sausen

1,5 dl kremfløte

2 ss smør

3 ss sukker

0,5 dl lys sirup

Blant alt til karamellsausen, la koke i 10 minutter til den tykner.

Server ananas med varm saus, gjerne sammen med vaniljeis. Dryss mandelflak på toppen.

Ooooh. Dette er digg!




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar