torsdag 6. februar 2025

Retromat på retrofat



Haha. Dette blogginnlegget har egentlig ligget i kladdversjon kjeeempelenge. Og plutselig hører jeg at bakt potet tar nettet med storm igjen. Det er jo en merkedag hvis pludrehanne treffer trenden!

Det kan gå år og dag mellom hver gang, men du verden så godt det egentlig er med bakt potet! Enkelt er det også.

Du behøver ikke kjøpe egne bakepoteter, du vet, disse som ligger pakket i folie i grønnsaksdisken (jeg mener jeg så det på Coop her om dagen, så jeg tror det fortsatt er en ting). Men velg gjerne kokefaste poteter av litt størrelse. De bør ære mest mulig jevnstore, slik at de trenger like lang tid i ovnen.

Vask potetene godt, tørk med et rent kjøkkenhåndkle og perforer potetene ved hjelp av gaffel. 

Pakk hver potet inn i aluminiumsfolie. 

Vil du heller ha sprøtt skall, dropper du folien. Da kan du ev. pensle potetene med olje før steking.

Legg potetene på rist midt i ovnen.

Steketemp: 200 grader

Beregn ca. 1 time steketid. Poteten er ferdig når den gir lett etter når du trykker på den.

Åpne toppen av folien. Skjær et dypt kryss i poteten og klem sammen, slik at den møre potetmassen tyter litt ut. Nå kan poteten fylles med godsaker.

Toppingen kan varieres i det uendelige. Revet parmesan, bacon, rømme, urtesmør, mais, skagenrøre, soppstuing, skinke... Ta det du liker.

Poteten kan også serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk. Da holder det med en klatt smør eller litt rømme oppi.

Velbekomme!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar