- Den aller dyreste maten er den du må kaste fordi den har blitt dårlig, svarte jeg.
Vi snakket litt om holdbare grønnsaker som poteter, løk og rotgrønnsaker. Sånne som tåler noen uker i kjøleskapet og "bare er der", slik at måltidene ikke trenger å være planlagt til punkt og prikke. Og så har du de litt skjørere, som agurk, paprika og sjampinjong, som det er lurt å spise opp innen ganske få dager.
Brokkoli og blomkål er i mellomsjiktet. Jeg gransker dem nøye i kjøpsøyeblikket, og unngår alle med mistenkelige partier. Likevel. Det er sjelden jeg bruker hele bunten på én gang, og poff! før jeg vet ordet av det er de fulle av svarte flekker eller mugg.
Det vil si - slik var det før. Inntil idErik gikk på et matlagingskurs og kom hjem med kokkens lure tips. Vi kaster nesten aldri blomkål eller brokkoli lenger.
Så enkelt er det:
Pakk ut brokkolien/blomkålen når du kommer hjem. Fjern gjerne det meste av blader på blomkålen. Skjær en skive av stilken, slik at du får frisk snittflate. Dekk denne med et godt fuktet, flerdobbelt kjøkkenpapir. Pakk grønnsaken inn i plast eller bivokspapir og oppbevar i kjøleskap. Neste gang du bruker litt av bunten frisker du opp snittflaten og dekker den med et nytt, gjennomfuktet papir.
Du vil nesten ikke tro hvor mye mer holdbar grønnsaken blir på denne måten!
Genialt! Jeg blir stresset av dvask blomkål, nå skal jeg jammen prøve dette tipset.
SvarSlettFor et smart tips. Dette må jeg prøve.
SvarSlettDette må jeg prøve ut! Absolutt aktuelt tema her i gården, siden jeg er bare en som skal spise. Takk for tips!
SvarSlettDet tipset må jeg prøve! Er så lei av å kjøpe brokkoli som blir gul etter et par dager i kjøleskapet. ☺👍
SvarSlettKjempelurt tips, det må prøves! Ellers går det an å forvelle det og bare legge det i porsjonspakninger i fryseren, men dette går sikkert mye fortere da.
SvarSlett