fredag 5. mai 2017

Istid

Avisredaksjonene er i gang med å teste årets nyheter i isdisken.

Jeg kan huske hvor spennende det var når småis-salget startet. Ja, for da jeg vokste opp var det kun dessertis å få tak i hele vinterhalvåret, og når mai kom var det klart for pinneis og kjeks-is igjen. 1. mai ble markert som en stor festdag her i bygda, og jeg forbinder også dagen med inngang til istiden.

Plakaten er fra 1972, det året jeg begynte i første klasse. Det er faktisk flere ispinner her jeg virkelig ikke kan minnes å ha sett eller smakt. Det får meg til å lure på om det var ulikt utvalg nord og sør i landet. Er dette kjent is for dere andre som husker tilbake til 1972?

Jeg er litt kjedelig i is-veien. Mine favoritter er fortsatt Pin Up, Gullpinne og Tip Top Båtis. Men jeg er selvsagt åpen for å teste nyheter. Jeg trodde jeg smakte en av årets nykommere her om dagen: Royal med bringebær. Men nå oppdager jeg at den visstnok kom i fjor, og at jeg således er seint ute med å oppdage en sykt god is.

Nå håper jeg bare noen skrur på varmen snart og gir oss is-vær!3 kommentarer:

 1. Ååå, krokanis på pinne, det var en av mine favoritter! Fine priser også. ;)
  Min favoritt helt siden den kom for 25(?) år siden er Snickersisen, men nå tåler jeg ikke melk lenger, så det blir ingen is på meg i sommer. :(

  SvarSlett
 2. jeg elsket dobbel saft is pinne og krokanpinnen var heller ikke å forakte. For ei krone i 1972 kunne vi altså få en is og noen fløtekarameller. Lykke!

  SvarSlett
 3. Det var skikkelig is-mimring! Husker noen av de isene, jeg også.

  SvarSlett