torsdag 4. mai 2017

Fargerikt turfølge


Her er en genser jeg strikket i fjor på denne tiden. Mønsteret heter Riddari, og er å finne i boka "Islandsk strikk". Den er strikket i garnet Alafos Lettlopi, et garn som er litt stivt å strikke med, men på pinne nummer 5 går det fort. Og etter vask er genseren myk og deilig.

Om du googler bilder av Riddari vil du finne et vell av fargekombinasjoner. Jeg syns kanskje at eldstedatter har strikket den aller lekreste av dem. Hun har også strikket Riddari til idErik-pappaen sin!

Akkurat nå ligger min genser og venter på vask igjen, pga. bålrøyk. Jeg har brukt den mye, senest på reportasjetur mandag og tirsdag. Ferden gikk til Nord-Helgeland, en region full av øyer og dermed også ferjeforbindelser. En av reportasjene handler faktisk om strikkeferja, et folkehelsetiltak i Rødøy, og skal på trykk i ei bok som Videofabrikken lager på oppdrag fra Nordland fylkeskommune.


Tirsdag ble det såpass mye venting mellom ferjene at vi utstyrte oss for middag i det fri. Bål med grilling av pølser og små hjemmelagde fiskekaker. Fiskekakene er lagd etter mammas gode, gamle oppskrift, altså den samme som vi bruker til middagsfiskekaker.
Mini-varianten måler fire cm i diameter, er supre i en påleggsbuffet, og viste seg også å være perfekte å tre på pinne for varming over bålglørne.

Alle burde spise ut iblant!
4 kommentarer:

 1. fantastisk moro med strikkeferja.Håper du forteller mer om den! Ellers spise ute er bra i alle årstider. Feskkak er også en primarett:)

  SvarSlett
 2. Nydelig genser i spreke farger, den likte jeg.
  De fiskekakene så bare deilige ut, nam :)

  SvarSlett
 3. Flott genser, og fiskekakene ser fristende ut!

  SvarSlett
 4. Det var ein nydeleg gensar i flotte fargar :) God helg.

  SvarSlett