onsdag 5. mars 2014

Mammut-stabelen min


Har du handlet på årets Mammut-salg? Det har jeg. En fin og fristende stabel som jeg håper skal gi mange gode lesestunder. (Eller, som min stedatter sa: "Hvorfor sier vi egentlig at vi liker å kose oss med ei god bok? Holder det ikke å si ei bok? Det er vel strengt tatt ingen som koser seg med ei dårlig bok?" Eeeeeh. Jo. Eller - noen av oss prøver i hvert fall. Det skal vi ha!)

Det var mer rush for å komme seg på Mammut-salg før om årene. Da var bøker dyrere enn nå, og sjelden på tilbud på andre tider av året. Mammut-prisene kunne også være ekstremt lave. Nå er det kampanjepriser "hele tiden", og bøkene kommer raskt i pocketutgave. Bøkene på Mammut-salg koster gjerne like mye som bøker på kampanje. Likevel er det fint å rusle mellom mammutbordene i bokhandelen og se hva man finner. Jeg har også "ruslet" litt i nettbokhandler, ettersom mine lokale bokhandler har et noe ensartet utvalg.

Det var to bøker jeg lette aktivt etter: Linda Eides "Oppdrag Mottro" og Daniel Glattauers "Den syvende bølgen". Lykkeligvis fant jeg begge!
Førstnevnte bestemte jeg meg for å lese straks jeg hørte om den, og så har jeg bare glemt å bestille den på biblioteket.
Sistnevnte er oppfølger av Glattauers bok "Mot nordavinden", som jeg i sin tid kjøpte på grunn av den nydelige omslaget, og (flaks!) likte kjempegodt. Jeg visste ikke at det eksisterte en oppfølger før jeg leste om den i bloggen "Beathes bokhylle" (en inspirerende bokblogg - ta en titt!). Nå måtte jeg selvsagt ha bok 2 for å se hvordan det går... Og ja - også den har et vakkert omslag.

Akkurat nå leser jeg Jens Smærup Sørensens "Merkedager". Det går tregt...


4 kommentarer:

 1. Mammut er stas! Linda Eide er en god forteller, jeg kjøpte og leste boka i fjor, og koste meg. Likte dynamikken i boka mellom henne og mora.

  SvarSlett
 2. Eh- finnes det en Ettermiddag om høsten av Glattauer, med vakkert bokomslag også? Er du sikker på at du ikke tenker på Mirjam Kristensens bok? Denne: http://listebloggen.blogspot.no/2011/09/10-tanker-om-dagens-bok.html ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, nei, nei. Nå tuller jeg fælt. Takk for at du oppdaget det, Anaruh. Den heter "Mot nordavinden"! Og er fortsatt vakker; omslaget er slett ikke ulikt Mirjam Kristensens bok, faktisk - kanskje det var derfor jeg krysstenkte?

   Slett
 3. Hurra for fine bøker - både utenpå og inni :)
  Men siden du da har lest Mot Nordavinden (og har planer om å følge opp med ny bok) - er handlingen noe a la en ettermiddag om høsten? I så fall bør de kanskje havne på min lese liste også ;)

  SvarSlett