lørdag 22. mars 2014

Finalist-cupcakes, faktisk


Cupcakes med bacon og lønnesirup - kan det være noe godt? spør du kanskje. Svaret er JA! I hvert fall hvis du, som jeg, liker mat hvor salt møter søtt.

Dette er noen helt annerledes cupcakes som husets 18-åring vartet opp med.
Akkurat nå er hun finalist i en konkurranse i bloggen "My little kitchen", og både hun og jeg blir selvsagt veldig glad hvis noen av pludrevennene vil stemme på akkurat hennes bidrag. Konkurransen avsluttes 1. april. Muligheten til å stemme ligger i høyre spalte hos My little kitchen - og det er snakk om kandidat nummer 6, "Maple-& bacon-cupcakes".

Her kommer dessuten oppskriften, hvis du vil teste herlighetene!

Bacon- og lønnesirupcupcakes, ca. 6-8 stk.

Forberedelse:
6-8 brede baconstrimler sprøstekes og kuttes i småbiter. Ta vare på baconfettet.

Du trenger i tillegg ca. like mye sprøstekt bacon til garnityr/pynt. Disse strimlene kan deles i 3-4 før steking.
Det sprøstekte baconet legges på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.

Muffinsrøre:
4 1/2 ss romtemperert smør
1/2 ss stivnet baconfett
1 egg
5 ss brunt sukker
4 ss lønnesirup
2 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/4 ts natron
0,6 dl melk
1/2 dl hakket bacon eller litt mer

Smør og baconfett røres porøst. Tilsett sukker og sirup. Bland inn egget. Bland og sikt det tørre. Bland det inn vekselvis med melka. Bland røren godt, vend inn opphakket bacon. Smak evt. til med mer lønnesirup.
Fordel røren i 6-8 muffinsformer, som plasseres i muffinsbrett.

Stekes ved 175 grader i 18-22 minutter. Snu evt. brettet underveis.
Avkjøles på rist.

Lønnesiruptopping:
4 ss smør
2 ss lønnesirup
2,5 dl melis

Pisk smør og sirup til det er godt blandet. Tilsett melis, litt om gangen. Rør til glasuren får en jevn og luftig konsistens.

Avkjølte muffins pyntes med lønnesirupkrem (bruk gjerne kremsprøyte) og en bit sprøstekt bacon. Alternativt kan du drysse med brunt sukker og/eller flaket havsalt.

Stor takk til Julie, som innvier oss i stadig nye smaksopplevelser. Lykke til i konkurransen!



2 kommentarer:

  1. Så artig og annleis.
    Takk til dokke begge to :-)

    God helg!

    SvarSlett
  2. Spennende smakskombinasjon! Og ja, jeg har stemt - lykke til.

    SvarSlett