tirsdag 5. mars 2013

Halvgrove rundstykker

Jeg er egentlig ikke typen til å bake gjærbakst "på slump", men leter stadig etter en god oppskrift på (halv)grove rundstykker som ikke blir for tunge. Derfor eksperimenterer jeg litt.

Her om dagen kom jeg på å ta utgangspunkt i melblanding til havrebrød, som jeg tilsatte noen ingredienser. Det ble lette, gode rundstykker med litt grovt i, så jeg bestemte meg for å notere oppskriften.

Halvgrove rundstykker, ca. 55 stk.
1 kg havrebrød-mel
ca. 750 g hvetemel
1,2 l vann
2 pk fersk gjær
1 ts salt
4 ss olivenolje
2 egg

Steketemp: 250 grader

Løs gjæren opp i fingervarmt vann. Rør inn salt og olivenolje. Tilsett havrebrød-melet og rør blandingen jevn med kjøkkenmaskin. Tilsett eggene og bland inn hvetemel til deigen får passe konsistens - dvs. slipper kanten på bollen og samler seg om eltekroken. Elt godt.

Ta deigen ut på bakebordet. Del i 50-60 like store emner. Trill rundstykker som du legger på bakepapirkledd stekebrett. Etterheves 30-45 minutter. Settes inn i varm ovn, midterste rille, og stekes i 12-15 minutter. Avkjøles på rist. Ypperlige å fryse.

Husk blogglotteri med trekning fredag 15. mars.


PS: Følg min 2013-føljetong "Pludrehanne rydder og kaster"
 

2 kommentarer:

  1. Oooh these look so good!!!

    SvarSlett
  2. Veldig gode rundstykker! Disse har blitt en favoritt hos meg:)

    SvarSlett