søndag 16. september 2012

Himmelsk bringebærsorbet


Det går i bringebær for tiden. Bærsesongen er mange uker forsinket i år, og idErik og jeg utnytter nå ettermiddagstimene så godt vi kan til å sikre oss sommersmak til å putte i fryseren.

Her om dagen fikk noe av fangsten lov til å bli bringebærsorbet i stedet for tradisjonelt syltetøy.
Å milde himmel. Noe så godt!

Ifølge idErik også enkelt å lage, og med hans metode behøver du ikke tenke på å røre i sorbeten under frysing, for her blir det ikke isnåler.

Her er oppskriften, til ca. 4 porsjoner.

Start med å koke sukkerlake, av 300 g sukker og 2 dl vann. La koke i fem minutter, til laken får en sirupsaktig konsistens. Avkjøles og fryses. Denne sukkermettede laken vil aldri bli knallhard under frysing, og du kan lage sukkerlake mange dager i forveien. (obs - dette er mer sukkerlake enn du trenger til 4 p.)

En "passe mengde friske bringebær" - for eksempel 1/2 kg - moses med stavmikser. Deretter presser du bærmosen gjennom et gullende rent klede. Hold på en stund, slik at du sikrer deg mest mulig saft fra bærene!


Nå er det tid for å blande bær og frossen sukkerlake. Bland inn sukkerlake litt etter litt, og smak underveis. Stopp når den er passe søt og passe syrlig etter din smak. Den frosne sukkerlaken som blir til overs kan du oppbevare i fryseren til neste gang.

Sorbeten fryses ned i passe porsjonsformer, vi brukte vanlige glass. Ta glassene ut av fryseren en stund for servering, slik at du får løsnet sorbeten.


Smaker veldig godt sammen med en ren og enkel vaniljeis. Jeg har brukt melonkulejernet for å lage de nusselige iskulene. Litt sjokolade-stivnesaus på isen smaker også godt.

Bon apetit!
3 kommentarer:

 1. Dette skal jeg definitivt prøve!! Jeg har laget bringebærsorbet før ved å bare mose bærene med stavmixer og tilsette sukker, og så legge alt i fryseren. Men jeg antar at konsistensen med din metode blir mye bedre og helt uten isnålene. Gleder meg til å prøve og takker for at du delte denne oppskriften/metoden med meg. Jeg simelthen elsker bringebærsorbet!

  SvarSlett
 2. La meg til som følger, her kan jeg sikkert lære mer nyttig =)

  SvarSlett
 3. Takk for strålende dessertforslag og grundig beskrivelse.
  Silikon isbitformer fungerte for øvrig glimrende til sorbeen.
  Finnes i mange artige former :)

  SvarSlett