fredag 2. desember 2011

Jesus-kos


Jeg har visst fulgt dårlig med på tv-fronten. Det ble tydelig da jeg satte meg ned for å se første episode av "Jul i Blåfjell" i går. Både idErik og ungene var på farten (ja, man kan kalle dem unger selv om de er 16 og straks 18 år gamle), og jeg var syk. Men heldigvis frisk nok til å lage meg et krus lys gløgg og ta plass i tv-sofaen.

"Jul i Blåfjell" var koselig som alltid, og jeg ble nostalgisk ved tanken på hvor skummel denne første episoden var for jentene første gang serien ble sendt. De ble fryktelig redde da fjellet begynte å lukke seg mens Turte og Tvilling lekte ute i blåtimen, og tråkket seg fast i snøen. Pia og Julie var jo bare fire og straks seks år gamle...

Men, tilbake til at jeg har fulgt dårlig med. Jeg ante nemlig ikke at NRK Super skulle sende "Jesus og Josefine". En sjarmbombe av en dansk julekalender, som jeg vil strekke meg langt for å få sett mest mulig av i ukene framover. Den ble første gang sendt i 2003 - såvidt jeg husker gikk den da i Julemorgen.

Riktignok er den nå dubbet til norsk - og dubbing er alltid feil, det er en uting, slutt med det! - men denne serien vil jeg anbefale. Hva er det med dansker og fjernsyn, dere? De lager så utrolig bra ting!

En annen sak er at "Jesus og Josefine" har høstet kritikk for å være sterkt forkynnende, og har blitt kalt "helvetes-tv". Det kan du lese mer om her. Min personlige mening er at det må være lov å lage spenning også av kristentro - like mye som vi lager spenning av (andre) trolldomskunster.

"Jesus og Josefine" har mengder av julekos og perfekt spenningsoppbygning. Bra skuespill, fin musikk, pen filming. Og så får man konstant lyst på nystekte boller av denne serien. Følg med!

Her er kjenningsmelodien i original språkdrakt:
2 kommentarer:

  1. T akk for tipset, denne skal vi se på heretter:-)
    Gog helg:-)

    SvarSlett
  2. Jeg er også kjempeglad i Jesus og JOsefine og ble MEGET skuffa over at den er dubba. Fy skam seg!

    Annette

    SvarSlett