lørdag 7. mai 2011

Hør chipsklokkens klang


I mitt prosjekt "365 dager uten kjøpesnop" savner jeg saltsnacks mer enn sjokolade. I påsken fikk jeg endelig tid til å prøve å lage mitt eget potetgull. Maarud og Kims kan nå bare gå og legge seg.

Det ble knallgodt! Du kjenner potetsmaken, og fettinnholdet er akseptabelt. Enkelt er det også:. Vil du prøve?

Hjemmelaget potetgull

Forvarm stekeovnen - varmluft, 225 grader.

Skrell et passe antall mandelpoteter - jeg brukte seks-sju, og det ble nok til å dekke to stekebrett.
Poteten høvles i tynne, fine flak ved hjelp av ostehøvel.
Tørk potetflakene med kjøkkenpapir før du putter dem i en plastpose. Tilsett 1 ss olivenolje og bruk hånden til å blande slik at alle flakene får litt olje på seg.

Fordel potetflakene på stekebrett med bakepapir.
Obs: Flakene må kun ligge i ett lag.


Strø på krydderblanding etter eget ønske. Jeg brukte salt og pepper.

Stekes midt i ovnen til potetgullet er blitt gyllent og sprøtt. Snu evt. underveis.
Avkjøl på rist (eller kjøkkenpapir, som jeg måtte bruke ettersom påskehytta manglet stekerist) før servering.


9 kommentarer:

  1. Mmmmm. Dette så godt ut :)

    SvarSlett
  2. Det så farlig godt ut, særlig for ei som går på lavkarbo...
    Ha ei fin helg!
    Klem : )

    SvarSlett
  3. Dette høres ut til å være snadder av ypperste klasse.

    SvarSlett
  4. På stekebrett, ja! Den var ikke dum, du.

    SvarSlett
  5. Åååå! Det så jo både kjempegodt og enkelt ut! Skal sannelig prøve det om ikke alt for lenge.

    SvarSlett
  6. hmm. Farlig godt så det ut til å være!! "saltmat og søtmat og penger og gull" er glad i det meste jeg. akkurat som kaptein sortebill:)

    SvarSlett
  7. Lekkert! Litt vel fristende å prøve, ja.

    SvarSlett
  8. Dette så jammen godt ut;)

    SvarSlett