fredag 20. mai 2011

God helg, folkens!I morges dro jeg hjemmefra med en stor marsipankake i baksetet. Den ble brukt til å ønske god helg til mennesker som fortjente takk for hjelpsomhet. Å gi bort noe hjemmelaget er alltid koselig.

Noen kakepyntetips:
Jeg reiser ikke så mye, men når jeg er på farten liker jeg å jakte på nye typer kakepynt. De perlemorsfargede kulene er kjøpt i Danmark. Veldig anvendelige! Blå pyntegele kommer fra Sverige. Den blå konditorfargen er en svært konsentrert gelevariant fra Panduro, fargen heter Bluebell.

Å skrive med smeltet sjokolade direkte på kaker er for nifst for meg. I stedet skriver jeg på plastfolie eller matpapir. Når sjokoladen er helt stivnet kan den løsnes med tynn kniv og deretter festes til kaken med bittelitt eggehvite.

Påskriften "God helg" har jeg printet med ønsket skrift på papir, deretter lagt plastfolie oppå og fulgt streken. Blir det slinger i valsen er det bare å ta ny folie og prøve igjen.

Kakefatet er en julegave fra idErik. Det er bestilt på mål fra "glassjentene i Sulis" - CK Design, som lager masse fint i fusingteknikk.
Det er kjekt endelig å ha et stasfat å sette kaken på, se bare her og her hva jeg ellers har brukt...


11 kommentarer:

 1. For en fin kake, du har helt rett; det er noe spesielt ved det å glede andre med noe selvlaget. For både deg som gir, og de som er heldige å få!
  Pyntetipsene legger jeg meg på minnet, her er min kunnskap svært begrenset! Takk for hyggelig hilsen hos meg!
  Ønsker deg en kjempefin helg! Klem igjen!

  SvarSlett
 2. Det er fredag, gudskjelovskvelden, og ost og kjeks her hos meg! ;-)
  God helg til deg og dine, fra Eirin.

  Har utrolig stor sans for at andre har andre svakheter enn meg! ;-) Kakepynt har jeg aldri sett etter, men andre ting derimot... ;-)

  Takk for koselig hilsen inne hos meg.

  SvarSlett
 3. Så heldige de er som får en så fantastisk flott kake av deg! Den er nok også kjempegod tenker jeg:)
  Ønsker deg ei flott helg:D

  SvarSlett
 4. Så flott kake, og koseleg at du tenkjer på andre på denne måten. Reknar med den vart sett pris på:) Og takk for tips, her er det mest 123-kaker, men bør vel avansera ein gong;) Kjekk blogg!

  SvarSlett
 5. For ei flott kake, synd ikke det går an å få smaksprøve gjennom sjermen ;) Tusen takk for tips, synes også det er skummelt å skrive rett på kaka :D

  Ha en strålende helg :D

  SvarSlett
 6. Så kjekk blogg du har!
  Flott kake du har bakt ;)

  SvarSlett
 7. Du all verden for en kakepynt. Utrolig lekkert.

  Klem

  SvarSlett