torsdag 19. mai 2011

Den beste isen


Hennig Olsen og Diplom-Is er flinke til å lage is. Men det er sannelig jeg også. I hvert fall nå som jeg har funnet oppskrift hos Trines matblogg på verdens beste og verdens mest snarlagede jordbæris.
Du lager den på under to minutter, og den serveres umiddelbart. Prøv den, du også!



Til 4-5 porsjoner trenger du
500 g dypfrosne jordbær - må IKKE tines på forhånd
70-100 g sukker
2,5-3 dl kremfløte

Bær og sukker moses i foodprocessor med roterende kniver.


Kjør blandingen på full speed til den blir grynete i konsistensen.
Tilsett fløten i en tynn stråle mens du fortsatt kjører maskinen på full hastighet. Stopp etter få sekunder - så snart du ser at blandingen er blitt smidig og rosa.


Server og nyt!

Jeg serverte jordbærisen med noen morsomme skjeer laget av sjokolade, som jeg fant på EuroPris.




13 kommentarer:

  1. Naaam, beste isen lager man selv, helt klart! Artie skjeia!
    God helg til dokker i nord. Jadda, veit det er torsdag, men uka er så kort likevel ;o)

    SvarSlett
  2. Waw... det så godt ut! Jeg kom på at jeg har frosne jordbær i fryseren... så det må prøves :)
    Farlig å slutte å røyke "smiler"
    ha en fin dag klem.

    SvarSlett
  3. Det så kjempe godt ut :D
    morsomme skjeer.
    ønsker det en fin dag
    /myr

    SvarSlett
  4. Laget denne isen i går etter at jeg hadde kikket på Trines matblogg, og den er helt nydelig.
    Og dette sier jeg som ikke liker is engang:}

    SvarSlett
  5. Å, denne såg god ut og skal testast ut. ;) Herleg med dei skjeiene og,- null oppvask, berre et opp og nyt. ;)

    SvarSlett
  6. Så lur måte å lage is på! Det må prøves en gang.

    SvarSlett
  7. Det så virkelig herlig ut. Takk for oppskriften.

    Klem

    SvarSlett
  8. Jeg er jo kjempekresen når det gjelder is, og har Italiensk is og Møvenpick som favoritter. Men kanskje jeg skulle prøve meg på denne, jeg har jo laget is selv før i tiden.

    SvarSlett
  9. Det så virkelig fristende ut!

    SvarSlett
  10. Herlig, denne må prøves! Overraskende med hjemmelaget is som ikke inneholder egg...

    SvarSlett
  11. Fant mye fint her i bloggen din, men denne falt jeg bare skikkelig for!! Må finne noe å erstatte fløten med altså, for detta vil jeg ha:-D

    SvarSlett
  12. Sånn is lager jeg også ofte. Knallgod!!
    JEg går på lavkarbo, så jeg bruker flytende natreen oppi. Det smaker himmelsk! :-)

    SvarSlett
  13. Jeg er også på lavkarbo, bruker et par skjeer sukrin (gjerne melis) istedenfor sukker.

    SvarSlett