mandag 10. august 2009

Ne-hei. En sommer er IKKE over!


Jeg får lettere sponk av alle som begynner å snakke om at sommeren er på hell omtrent idet sola snur 21. juni. På samme måte som jeg føler meg aldeles snytt når folk ivrer etter å hive ut juletreet før nyttårshelga er tilbakelagt. Hallo - hva er det som haster sånn?

Jeg er mer tilhenger av å få nytelsen og de deilige øyeblikkene til å vare.

Og naturen hjelper til: Her nord er vi nemlig velsignet med veeeldig lang jordbærsesong. Fra de første, eksperimentelle jordbærkjøpene i mai (belgisk rød...), til de siste nordnorske (og aller beste) bærene utover i august.

I dag kjøpte jeg to kurver ypperlig jordbær på torget i Bodø. Bærene kom fra Vesterålen og smakte deilig med vaniljeyoghurt, fløte og sukkerdryss.


12 kommentarer:

 1. Er så enig i det du skriver! Sommeren er riktignok på hell, men vi må NYTE den så lenge den fremdeles er! Så herlig ut med jordbær! Heldige dere er som har lang jordbærsesong.

  Ha en fin uke!

  Hilsen cecilie, som fortsatt nyter sommeren!

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig, en må nyte både sommeren og julen til fulle :D Det er en god stund igjen av sommeren enda, og det skal definitivt nystes her i gården. Ønsker at resten av sommeren skal bli fin hos deg også :D

  SvarSlett
 3. Sommeren er såvisst ikke over! Kanskje er sommerferien over for de fleste, men vi går etterhvert over i sensommer. Det kan være nydelige sommerdager da, og badetemperaturen kan bli riktig bra etter en varm sommer. (Nå har den jo ikke vært så varm her på Østlandet de siste ukene.)
  Ønsker deg en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 4. Høyre dokke har herleg sommar der nord..
  Snakka nettopp med ei vennine i Harstad. Hadde bada masse...

  SvarSlett
 5. Jeg er helt enig i at en må nyte sommeren, men samtidig må jeg innrømme at jeg allerede har begynt å planlegge julegaver..
  Tiden går jo så fort! :-))
  Hilsen alltid tidlig ute! :-)

  SvarSlett
 6. Ja hva er vel mer sommer en jordbær. Trodde egentlig jordbærsesongen var ferdig her hos oss, men på lørdag stod det faktisk jordbærselgere utenfor et kjøpesenter. Men dette var de siste jordbærene for i år fikk jeg fortalt...... Så da ble det med to kurver hjem til søndagsdessert.

  Er forresten enig med deg - det er fortsatt sommer. Denne måneden kommer ihvertfall inn under sommer i årstidsinndelingene - og da så.
  Dessuten kan august by på mange flotte og varme dager, og hva er vel bedre enn å sitte ute i halvmørket en varm augustkveld. Ja en septemberkveld også for den saks skyld.......

  Fortsatt god SOMMER!

  SvarSlett
 7. Hei!! Takk for hyggelig kommentar!! Den stripete genseren ble strikket uten mønster. Vi tok mål, så på strikkefastheten pr.10 cm, og traff godt. Vanlig raglan felling, noen cm, så felte hun videre, men strikket fram og tilbake. Laget knapphull underveis. Hilsen Quiltefia

  SvarSlett
 8. Hallo.Di Jordbæra såg virkelig deilige ut.Jeg synes att det er så godt med Jorbær og Rips Vaniljesus og Is sammen.Ha en riktig fin SenSommer vidre der Nord.Bodil

  SvarSlett
 9. Helt enig jeg, sommeren er da ikke over. Elsker de nordnorske jordbærene og bruker vaniljekesam til. Den er utrolig god og lillegull liker den og da er valget enkelt.

  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 10. HELT ENIG med deg Hanne !! Høsten kommer uansett den,men bare ikke NÅ........det kan umulig haste sånn !!! Ser du har kost deg i Nordvika.......selv om jeg bor relativt nært,har jeg aldri vært der.......det skulle jo nesten ikke gå an :) Og så har du vært her i Steigen ?? Så koselig det var,håper du hadde en super tur !! Kos deg videre,selv om været ikke er helt badevennlig... :)

  SvarSlett
 11. Neida , ikke over, nei...langt i fra. Men jordbærsesongen går nok mot slutten, vil jeg tro. Jeg liker så godt Kesam m vanilje på bær... prøv det også, du Hannemor.

  Du har en koselig blogg, har jeg sagt det før, tro? Ønsker ei god natt til deg. Fra Nunne.

  SvarSlett
 12. Så bra at noen holder på sommeren ennå, her er det nemlig slikt vær at jeg av og til tviler... men fortsatt god sommer :)

  SvarSlett