søndag 29. august 2010

Skikkelig kosebok!

Maeve Binchy er en av mykbok-forfatterne som gir meg skikkelig gode leseopplevelser. Bøkene hennes selges i kiosker og matbutikker. De anmeldes ikke av seriøse anmeldere, og har ingen status her i Norge. Men de selger i svære opplag, og Binchy skriver godt.

Jeg er kjempeglad jeg oppdaget henne. Det kan jeg takke "ho Ragnhild på biblioteket" for. Jeg gikk innom vår lokale bibliotekfilial og ba om noe ordentlig koselig. "Da skal du lese denne!", sa Ragnhild, og plukket fram "Vennekretsen" av Maeve Binchy. Hun føyde nærmest til en liten unnskyldning: "Det er jo en dameroman av det lettere slaget. Men jeg syns hun skriver godt."

"Vennekretsen" falt helt i smak, hos både meg og min datter. Boka er omtalt her.

Og nå har jeg nettopp kost meg ferdig med "Italienske kvelder". En ytterst sjarmerende fortelling om irske Nora, som i sin tid fulgte sin italienske (og gifte) kjæreste til Italia, og så nå er tilbake i Dublin.

Litt tilfeldig blir hun engasjert som lærer for et kveldskurs i italiensk. I klasserommet sitter et knippe mennesker med høyst ulike skjebner - delvis flettet inn i hverandre. Skjebner som i løpet av kurset endres totalt for flere av dem. De lærer nemlig mye mer enn italiensk.

Vil du ha ei bok å kooose deg med - les denne!


9 kommentarer:

 1. Takk for boktips, er veldig glad i å lese så må nok prøve ei av dess!!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for tipset! Nå vet jeg hva jeg skal se etter neste gang jeg er på biblioteket!

  SvarSlett
 3. Har lest en bok av Maeve Binchy som heter Glassjøen. Likte den veldig godt. Takk for tips om flere bøker av henne. :)

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Flott med litt boktips! Holder på med Halvbroren av Lars Saabye Christensen.Har lest den før og nå måtte den leses igjen... Den kan jeg anbefale.
  Ha ei super uke! Klem : )

  SvarSlett
 5. Takker for tips! Italienske kvelder er på vei til meg i posten - gleder meg. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Alltid kjekt med gode boktips.

  Jeg er ikke akkurat i lesemodus for tiden, men tenker det melder seg utover høsten.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 7. Jeg har sett vennekretsen på film med en av mine favoritt skuespillere Minnie Driver.
  www.imdb.com/title/tt0112679 En virkelig nydelig film, men sannsynligvis er boka enda bedre - bruker som regel å være slik!

  SvarSlett
 8. Så kjekt med boktips ifht den enklere sorten også. Liker godt å slappe av med kiosklitteratur innimmellom annet lesestoff. Og som du sier - man kan få mange gode lesestunder da også.

  Ha en super tirsdag - klemmer!

  SvarSlett