mandag 23. august 2010

Agurknytt

Et agurk-tips, selv om agurktiden strengt tatt er over
nå som Nitimen er på lufta igjen.

Jeg har fått for meg at agurkstrimler gjør seg
veldig godt i salater og som garnityr.
Idéen fikk jeg da jeg - min vane tro -
satt og studerte en salat jeg hadde kjøpt på kafé.

(Ikke det at jeg så ofte sitter på kafé og studerer salat, men jeg pleier å studere pent anrettet mat for å lære knep)


Agurken smaker selvsagt akkurat likt
om du skjærer den i terninger, staver, skiver,
halvmåner eller kvartmåner.
Men akkurat nå har jeg dilla på agurkstrimler.



Start med å dele agurken veldig skeivt,
slik at snittflaten blir skrå = avlange skiver.





Skjær ikke for tynne skiver.



Strimle skivene.

Voila.
Så enkelt at selv jeg fikk det til!


7 kommentarer:

  1. Takk for "oppskriften". Det er sannelig ikke småtterier du får med deg av detaljer.

    Klem fra Astrid

    SvarSlett
  2. Lekkert!!! Takk for agurknytt:-) hi hi

    SvarSlett
  3. Ja, er det ikke rart hvor lite det er som skal til!

    Pernilla:)

    SvarSlett
  4. Smart!
    Agurknytt kan virkeleg vere godt nytt :-)

    SvarSlett
  5. God agurknytt ,-) Jeg har det altmuligsak fra Biltema?! som kan gjøre slike. Den tar også fingra :-( om en litt for nøysom ,-)

    SvarSlett
  6. Ja, agurk er jo både sunt og godt...har du prøvd å skjære lange skiver på langs med ostehøvelen..og lege de i kaldt vann, det blir også litt mere spennende enn vanlige skiver.
    (Her strever jeg med med hoste og feber...)
    Ha ei fin uke Hanne.
    Klem : )

    SvarSlett
  7. Ja, jeg digger også agurkstrimler! Spesielt med litt risnudler, litt strimlet vårløk og med saus av soyasaus, hvitløk og ingefær og bittelitt ristet sesamfrøolje. Tar 5 minutter å lage og er deilig både som forrett og tilbehør.

    SvarSlett