søndag 6. januar 2019

Pludrehanne rydder - igjen!


Trofaste (og da mener jeg virkelig trofaste) lesere vil huske "Ryddeåret 2013". En heidundrende ryddesjau i skuff etter skuff og skap etter skap. Mer helhjertet gjennomført enn den ble dokumentert og blogget, riktignok, men det var en gjennomgripende rydding som virkelig forslo.

Flere av områdene har faktisk holdt seg ryddige. Hver gang vi får overnattingsgjester (mest hjemvendte døtre) kan vi tilby ledige skuffer og skap både på soverommene og begge badene. Jeg synes ikke det er så verst.

I boden, som idErik tok et særlig ansvar for å systematisere, har vi knapt hatt tilbakefall eller utskliing, til tross for at nye gjenstander har måttet finne sin plass.

Oppholdsrommene er stort sett siviliserte, og det er lenge(r) mellom hver panikkrydding.

Men på en god del områder har det likevel sklidd ut.

Mye av det handler om klær, nærmere bestemt mine klær. Det skyldes både at jeg er veldig glad i å handle klær, og at jeg sjonglerer flere størrelser pga en vektøkning som jeg er misfornøyd med, men som jeg (foreløpig) ikke har klart å gjøre noe med.

Det begynner også å bli uholdbare forhold i diverse serviseskap. Bare det at vi har diverse slike skap sier vel sitt. Jeg syns jeg har tynnet godt underveis, men tynningen holder ikke tritt med alle mine "gode kjøp" på bruktbutikk.

Jeg handler fremdeles garn fortere enn jeg strikker. Vi får alkohol i gave fortere enn vi drikker. Jeg har en idé om å gi videre bøker og blader etter at de er lest, men er aldri ajour. Vi har så mye gavepapir, bånd og pakkelapper at du skulle tro vi drev en liten papirhandel. Stoler nok til selv de største sammenkomstene, men det ville vel vært greit å låne i nabolaget når vi en sjelden gang skal være 20 til bords? Og så er det ymse turbokroker der ting bare hoper seg opp uten helt å ha et hjem.

Jeg er klar for å ta affære, og kommer til å blogge om innsatsen. Ikke på daglig basis, slik jeg periodevis gjorde i 2013, men kanskje en gang eller to i måneden. Og ikke minst kommer jeg til å dele det som inspirerer meg til å gyve løs.

Følg med!


5 kommentarer:

 1. Så gøy at du skal til med ryddesjau igjen. Husker sist og det var gøy å følge med på. Holder på med en liten ryddesjau jeg også. Skal blant annet ha garnkjøpestopp i år, og har planer om å strikke masse for å få slanket lageret. Jeg holder også på å rydde litt i boden og slikt. Sendte en stor kasse til gjenbrukstorget tidligere denne uka, og det kommer flere. Er spesielt pyntegjenstander som jeg aldri kommer til å bruk mer som får reise videre. Lykke til med ryddingen, ser frem til å følge med prosjektet på bloggen din. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å høre, Hanne. Ja, det har lett for å hope seg opp. Det gjelder å slå til i usentimentale perioder og sende videre alt man ikke har stor nytte og/eller glede av. Lykke til med både rydding og garnslanking :-)

   Slett
 2. Ei...jei...jei, jeg finner meg... selv :-)))
  Hilsen til deg. Ønsker deg et godt nytt år.
  Jeg gleder meg til å følge handlingen din.
  Kos deg. Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre fra deg, Viola! :)

   Slett
 3. Jeg fant faktisk bloggen din for et års tid siden da jeg googlet rundt etter ryddeinspirasjon, og ble dypt imponert av din forrige runde. Veldig inspirerende! Lykke til med denne runden, du er jo godt i gang allerede:).

  SvarSlett