tirsdag 10. februar 2015

Vi er forskjellige, og takk for det!

Særlig sensitivitet er et karaktertrekk som preger én av fem personer.  Jeg har tidligere skrevet om hvor forløsende det var å forstå meg selv som en særlig sensitiv person.

At man ikke er "særlig sensitiv" betyr selvsagt ikke at man er å betrakte som en ufølsom person. Det er heller ikke slik at den ene graden av sensitivitet er bedre eller mer verdifull enn den andre. Som fellesskap trenger vi begge, men særlig sensitive har kanskje fått mer utfordrende kår i dagens kjappe, impulsrike verden.

Dette forklares veldig godt i denne videoen. Amerikanske Elaine Aron har forsket på Highly Sensitive Persons (HSP, som er den internasjonale betegnelsen) i over 20 år.

Hvert femte menneske du møter, sånn statistisk sett, er særlig sensitiv. De finnes i alle familier, klasserom, foreninger, yrker og kollegier. Verden blir et bedre sted om vi forstår hverandre.

Dagens oppfordring: Spander seks-sju minutter og se denne!


Dr. Elaine Aron: update about "Sensitive--The Untold Story" PART 2 from Sensitive on Vimeo.


1 kommentar:

  1. Jeg kom litt tilfeldig inn på bloggen din i dag. Fint at du skriver om dette, håper det er flere enn oss som er høysensitive som er interessert :)

    SvarSlett