fredag 14. november 2014

Kafékaffe hjemme


Du trenger ikke gå på kafé for å få en god kaffelatte. Ikke trenger du spesialutstyr i ditt eget kjøkken, heller.

En god venninne har lært meg å lage knallgod latte med det som etter hvert er blitt standard kjøkkenutstyr: Vannkoker til å koke vann i, presskanne til å brygge kaffe i, kjele og komfyr for å varme melken, stavmikser for å lage melkeskum.

Jeg bruker kaffetypen Zoega Intenzo. En annen kaffe med høy brenningsgrad, type espresso, vil også smake godt. Prøv deg fram og finn din favoritt!

3 strøkne skjeer kaffe og 1 dl vann pr. person
2 dl varm melk pr. glass (her får du full kontroll over fett-/kaloriinnhold i kosekaffen din)

Kaffen trekker i presskanne i ca. tre minutter.

Varm melken i en kjele på komfyren. Melken bør ikke koke, da endrer smaken seg. Når den er så varm at det ryker av den, kan du bruke stavmikser i kjelen for å skape fluffy melkeskum (hvis du, som meg, mangler melkeskummer. Har du melkeskummer bruker du den slik den er tenkt å brukes - jeg har ikke peiling)

Hell melk/melkskum i et høyt glass. Tilsett kaffen.

Vil du ha kaffen søt, benytter du ønsket tilsetning.

God helg, alle sammen!

5 kommentarer:

 1. Jeg liker/tåler ikke kaffe, men nå fikk jeg lyst på kakao med krem! Så da hentet jeg litt inspirasjon likevel da. ;)

  God helg!

  SvarSlett
 2. Å for ein flott blogg du har :) plutseleg fann eg den.... Har lese meg nedover innlegga og er allerede fan. Det var innlegget om høgsensivitet som fanga oppmerksemda mi fyrst.. Eg er der.., oppdaga det tidlegare i år, ja er jo berre 49 år....så er litt treg kanskje;) Men lykke gjorde at eg fann ut at fleire damer i sin beste alder har samme flotte personleghetstrekk. Ha gode dager med kaffi og alle andre gode ting, helsing fitjarbuen

  SvarSlett
 3. Åh, nå kom jeg på at jeg fikk sånn fænsi melkeskummer til jul for et par år sida og at det er lenge siden den har vært framme....... :-)

  SvarSlett
 4. Hei igjen. Du er en av tre heldige vinnere av en snasen trusepose. Send meg navn og adresse på elisabethsin(a)live.no

  SvarSlett