onsdag 29. desember 2010

Enkel og deilig dessert


Dette var vår julaftens dessert: Vaniljeis med varm sjokoladesaus, servert med kransekakepinner.

Vaniljeisen er ferdigkjøpt. Jeg pleier å ta den opp i god tid (gjerne dagen før), tine den akkurat passe til at den lar seg forme til kuler, og så fryse kulene i en plastbolle. Da er det fort gjort å vippe kulene over i en lekker serveringsskål når det er tid for dessert.

Sjokoladesausen lages av sjokoladepuddingpulver, beregnet for koking. Både smak og konsistens passer perfekt til vaniljeis - bare prøv! Det er også litt morsomt hvordan sausen tykner til pudding i møtet med den kalde isen :)
Sauspulveret blandes i en gryte med 1 dl vann. Rør blandingen jevn. Spe med 8 dl H-melk, og kok opp under stadig omrøring. Sausen må serveres rykende varm!

Oppskrift på kransekakepinner finner du her.3 kommentarer:

 1. Her fantes det mye gode oppskrifter. Akkurat nå så trur jeg det er nokk av søte ting og allt for mektig mat et tak fremover eller ihvert fall frem til nyttår(hi hi).
  Ønsker deg og dine en fortsatt fin romjul og passer på og ønske dere et godt nytt år i samme slengen for hvem veit om jeg får tid til meir blogging før den tid.

  Pernilla

  SvarSlett
 2. Nam nam den så deilig ut. Her i huset lager jeg Appelsinfromasj - Karamellpudding og Riskrem til julaften. Appelsinfromasj er en tradisjon jeg har med i fra mitt barndoms hjem, den bare må jeg og mine to eldste barn ha til jul. Karamellfromasj er det min mann sin favoritt og riskrem er jo laget på restene av grøten. Ha en riktig fin romjul. Klem

  SvarSlett
 3. Den så bra deilig ut den desserten. :) Koselig å se at det er liv igjen på bloggen din. Var innom her og leste om Juleromanen i går, og i dag var jeg på bokhandelen og kjøpte den. Så på den før jul, men det ble ikke til at jeg kjøpte den. Etter å ha lest innlegget ditt ble jeg nysgjerring, og da var ikke veien til byen lang. (20 min. å gå). :)

  Ha ei fortsatt fin julefeiring!

  Klem, Trine :)

  SvarSlett