lørdag 26. februar 2011

Søtbit på en lørdag


Når du har vinket farvel til peanøtter, sjokolade og kjøpekjeks for et helt år - MEN har lov til å spise slikt hvis det dukker opp som ingredienser i noe hjemmelaget... Da er Tom Gausdals snickerskake helt super!

Skjær små stykker, dette er mektige saker. Jeg vil gjette at dette er en kake som holder seg godt i mange dager, om den oppbevares kjølig.

Snickerskake
Bunn
6 eggehviter
5 dl sukker
1 pk Ritz-kjeks
250 g peanøtter, vanlige saltede
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Pisk eggehvitene stive, ha i litt og litt av sukkeret. Bland inn grovt knust kjeks og grovt hakkede nøtter, pluss bakepulver og vaniljesukker.
Bre røren jevnt  i en rund springform, 26 cm (eller en liten langpanne). Dekk bunnen med bakepapir, ettersom kakebunnen blir av det skrøpelige slaget som er litt vanskelig å flytte.
Bunnen stekes ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøles.

Sjokoladeglasur
6 eggeplommer
1 dl kremfløte
100 g sukker
100 g smør, i små terninger
100 g kokesjokolade, brukket i biter

Eggeplommer, fløte og sukker varmes opp til kokepunktet i en liten gryte. Rør hele tiden. Kok til det tykner. Trekk kjelen av plata og rør inn smør og sjokolade til du får en jevn glasur. Min glasur "sprakk" litt - da vispet jeg den kraftig med en ballongvisp av stål, og det ble bra.
Avkjøl glasuren til den er stiv nok til å smøres utover kaka. Du kan lage mønster i glasuren med baksiden av en teskje, for eksempel. Vær lett på hånden.

Kakestykkene kan gjerne serveres med physalis eller annen frukt; det er både dekorativt og friskt.

Kaken må oppbevares kjølig. Smaker deilig til en kopp sterk kaffe!

13 kommentarer:

  1. Ser ut som en skikkelig godbit den der ja.
    Takk for at du deler oppskriften.
    Ha en forts god helg.

    SvarSlett
  2. Den kaken så skikkelig god ut!
    Takk for at du deler oppskriften. Det er så kjekt å få mattips og spesielt slike godsaker ;)
    Ha en hyggelig kveld videre.
    Klem fra Linda :)

    SvarSlett
  3. å du verden, *sikler* snickers er den beste sjokkisen... Ser så lekkert ut! Takk for at du deler oppskriften. God helg til dokker.

    SvarSlett
  4. *sikle* ser veldig godt ut!
    Kaka i toårsjubileuminnlegget ditt ble forresten kjempegod, takk for at du deler oppskrift.
    ha en fin søndag
    /myr

    SvarSlett
  5. Å, den så nyydelig ut!!! Har laget en lignende selv noen ganger, og den smaker fantastisk!!! :) Ha en fin helg,Hanne. Deilig å være tilbake i bloggverden igjen og følge videre med på dine fristelser!:)

    SvarSlett
  6. Da har jeg også fått på meg skritt-telleren og skal ut å gå for CARE!

    Ha en fin dag!
    Klem;)

    SvarSlett
  7. Nam, nam:P Den kaken så farlig god ut:) Ha en fin tirsdags kveld:)

    SvarSlett
  8. Oh my, for en herlig kake! Må testes, takk for oppskrift!

    SvarSlett
  9. Har nettopp hatt deigen i ovnen i ei lita langpanne, den ble helt full. Er det riktig? Så ellers veldig fin ut

    SvarSlett
  10. Anonym: Jeg husker ikke helt hvor full springformen ble, men dette er en bunn som ikke hever seg noe særlig. Håper kaken ble vellykket!

    SvarSlett
  11. Kaka ble en stor suksess! Den har jeg lagt til i mine favoritter. Tusen takk!

    SvarSlett