tirsdag 22. februar 2011

Blogg-bursdag. Det må feires!


Hurra for pludrebloggen, som nå har eksistert i nøyaktig to år! Hurra for at jeg oppdaget denne utrolig morsomme hobbyen som blogging er - og som dessuten har satt fart i mine øvrige hobbyer.

Og dobbelt hurra for alle dere kjekke lesere som stikker innom, legger igjen kommentarer, linker til tekstene mine og nevner meg i diskusjonsfora der noen er på jakt etter oppskrifter. Tusen, tusen takk!

Dette er mitt innlegg nummer 467.

Det kommer et blogglotteri når jeg runder 500 innlegg - eller når jeg runder 200 følgere.
Vi får se hva som skjer først.


Bloggens toårsdag vil jeg feire med å gi dere oppskrift på en himmelsk kake som de søte døtrene mine bakte til morsdagen. Oppskrift kommer fra Det Søte Liv - selve kakehimmelen for søtmonser som meg. Jeg er innom nesten daglig. Ikke rart jeg bestandig fyser på en godbit.

Brownie festkake
Kakebunn
100 g smør
100 kokesjokolade
3 egg
3,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
2 dl hvetemel

Fyll:
5 dl vaniljekrem/kakefyll, ferdigkjøpt eller hjemmekokt etter anvisning på pakken
1 pk Freia mørk sjokolademousse med biter
2 dl melk

Topping
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
evt. litt revet sjokolade

Kakebunn: Smelt smør og sjokolade i en liten kjele. Avkjøl. Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp. Pisk inn vaniljesukker og kakao. Bland inn det avkjølte sjokoladesmøret. Bland inn siktet hvetemel til slutt. Fordel røren i rund kakeform (24 cm) med bakepapir i bunnen, eller bak direkte i en kakeform av den typen som har kakering festet til knuselig kakefat.
Stekes midt i ovnen, 175 grader i 25-30 minutter. Kaken skal ha fuktig kjerne, så ikke stek for lenge.

Avkjøl bunnen helt. Bruker du kombiform: ikke løsne ringen!
Bruker du tradisjonell form: Flytt kakebunnen over på kakefat når den er helt kald.

Smør vaniljekremen i et jevnt lag over hele kaken, pass på at du kommer helt ut til kantene. (Bruker du tradisjonell form skal du nå montere kakeringen rundt kaken igjen, evt med en ekstra ring av brettet bakepapir inni for å få det helt tett.)

Tilbered sjokolademousse med 2 dl melk og fordel moussen i et jevnt lag oppå vaniljekremen.

Sett kaken i kjøleskap en times tid, slik at moussen stivner.

Pisk fløte og vaniljesukker til luftig krem.
Ta kaken ut av kjøleskapet og fjern kakeringen.
Fordel krem på toppen av kaken.
Pynt gjerne med litt revet sjokolade.

La kaken stå kaldt til servering.

Vår erfaring er at den smaker minst like godt dagen derpå, men dessverre forsvinner den fort...




24 kommentarer:

  1. *slurper* du den så fantastisk ut.
    Gratulerer med jubileumet!

    SvarSlett
  2. Den hørtes fantastisk god ut.
    Gratulere så mye med jubileet, du har en flott blogg og det er herlig å lese alle de deilige oppskriftene dine og alt det andre rare og pussige du blogger. I det hele tatt en superduper blogg.

    SvarSlett
  3. Gratulerer med to år! Kaka ser fantastisk ut!

    SvarSlett
  4. Gratulerer med 2-årsdagen! Den kaka ser direkte farlig god ut :-)

    SvarSlett
  5. Grattis med 2 års blogging:)
    Den kaken ser sååå god ut:)
    Ha en fin dag, klem Hanne

    SvarSlett
  6. mmmm den kaken ser utrulig god ut. Tusen takk for at du deler. Og gratulerer så masse med 2 års dagen !!!
    Klem fra Siv

    SvarSlett
  7. Mmmmm...den kaka såg fantastisk god ut!! Gratulera med 2 årsdagen!!

    SvarSlett
  8. Nam! Så god den kaken så ut!:)
    Gratulerer med 2-årsdagen!

    SvarSlett
  9. Gratulerer med blogg jubileum!
    Kos dere masse med kaken!

    I kveld skal jeg på kino og se "Another Year". Takk for tipset! Gleder meg;)

    Klem fra Turid:)

    SvarSlett
  10. Nammis, van i munnen :) Gratulerer så mye med jubileumet :)

    SvarSlett
  11. Den kaka så fantastisk god ut! nam! Gratulerer med to års jubileum.

    SvarSlett
  12. Gratulerer så mye. Jeg elsker å prøve ut nye kakeoppskrifter, og denne tror jeg er ganske etter min smak. Må prøves....

    SvarSlett
  13. Ja, er ikke blogging gøy. :) Gratulerer så mye med to års jubileum. Den kaka så bare så god ut at jeg tror jeg må ta ut oppskriften og gjenne den til helga.

    Ha ei fin uke!

    SvarSlett
  14. Gratulerer med 2 års dagen! Du har en kjempeflott blogg, så du var heldig som startet som blogger!
    Ja tida flyr og jeg har snart 1 års dag -jeg som aldri skulle begynne med sånt tull....
    Kaka så hærlig ut, kanskjejeg skal prøve den til 1 års dagen min.

    SvarSlett
  15. Grattis med bloggbursdag! Og den kaka der ser helt utrolig god ut :-)

    SvarSlett
  16. Grattis med blogg-dagen:))Og kaken blir nok bakt i nermeste fremtid:))

    SvarSlett
  17. Gratulerer igjen, kaka ser himmelsk god ut!
    Lykke til med suppelaging. Du trenger ikke å ha i fløte, supp blir veldig god og kremete uten, men litt mildere når du har i chili.
    Supekummene er kjøpt på Ikea, er veldig fornøyd med de.
    Ha en super onsdag! Klem : )

    SvarSlett
  18. Gratulerer!! Du har en trivelig blogg jeg ofte titter innom. Godt du fant hobbyen din!!

    SvarSlett
  19. Den kaka så nydelig ut, og må være perfekt for en kakemons som meg. Den må prøves ut en dag.

    SvarSlett
  20. gratulerer med jubileum :D
    kakka skal prøves! mon tro om hvetemel kan byttes med jyttemel`?
    ha en fin dag
    /myr

    SvarSlett
  21. Gratulerer med 2 års dagen til bloggen din :) Hurra hurra :)

    SvarSlett
  22. Gratulerer med jubileet! Tenk at du bare har holdt på i to år, jeg synes jeg har fulgt med deg så lenge. Flott blogg du har!

    Og den kaken så lekker og fristende ut, hadde jeg bare ikke vært allergisk mot egg, sukk...

    SvarSlett
  23. grattis med 2 års jubileum.

    ha en flott helg :)

    SvarSlett
  24. Gratulerer så mye med jubileet. Har fulgt deg jevnt og trutt og oppskriftene dine er bare helt nydelige.Bountykulene dine har blitt en slager her både i fjor og i år. Brownie festkaka har jeg lagd nå i helga og fy for en søtbombe.falt skikkelig i smak her i heimen. Sambo har spist tre kakestykker på rappen:-)

    SvarSlett