Hurra for pludrebloggen, som nå har eksistert i nøyaktig to år! Hurra for at jeg oppdaget denne utrolig morsomme hobbyen som blogging er - og som dessuten har satt fart i mine øvrige hobbyer.
Og dobbelt hurra for alle dere kjekke lesere som stikker innom, legger igjen kommentarer, linker til tekstene mine og nevner meg i diskusjonsfora der noen er på jakt etter oppskrifter. Tusen, tusen takk!
Dette er mitt innlegg nummer 467.
Det kommer et blogglotteri når jeg runder 500 innlegg - eller når jeg runder 200 følgere.
Vi får se hva som skjer først.
Bloggens toårsdag vil jeg feire med å gi dere oppskrift på en himmelsk kake som de søte døtrene mine bakte til morsdagen. Oppskrift kommer fra Det Søte Liv - selve kakehimmelen for søtmonser som meg. Jeg er innom nesten daglig. Ikke rart jeg bestandig fyser på en godbit.
Brownie festkake
Kakebunn
100 g smør
100 kokesjokolade
3 egg
3,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
2 dl hvetemel
Fyll:
5 dl vaniljekrem/kakefyll, ferdigkjøpt eller hjemmekokt etter anvisning på pakken
1 pk Freia mørk sjokolademousse med biter
2 dl melk
Topping
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
evt. litt revet sjokolade
Kakebunn: Smelt smør og sjokolade i en liten kjele. Avkjøl. Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp. Pisk inn vaniljesukker og kakao. Bland inn det avkjølte sjokoladesmøret. Bland inn siktet hvetemel til slutt. Fordel røren i rund kakeform (24 cm) med bakepapir i bunnen, eller bak direkte i en kakeform av den typen som har kakering festet til knuselig kakefat.
Stekes midt i ovnen, 175 grader i 25-30 minutter. Kaken skal ha fuktig kjerne, så ikke stek for lenge.
Avkjøl bunnen helt. Bruker du kombiform: ikke løsne ringen!
Bruker du tradisjonell form: Flytt kakebunnen over på kakefat når den er helt kald.
Smør vaniljekremen i et jevnt lag over hele kaken, pass på at du kommer helt ut til kantene. (Bruker du tradisjonell form skal du nå montere kakeringen rundt kaken igjen, evt med en ekstra ring av brettet bakepapir inni for å få det helt tett.)
Tilbered sjokolademousse med 2 dl melk og fordel moussen i et jevnt lag oppå vaniljekremen.
Sett kaken i kjøleskap en times tid, slik at moussen stivner.
Pisk fløte og vaniljesukker til luftig krem.
Ta kaken ut av kjøleskapet og fjern kakeringen.
Fordel krem på toppen av kaken.
Pynt gjerne med litt revet sjokolade.
La kaken stå kaldt til servering.
Vår erfaring er at den smaker minst like godt dagen derpå, men dessverre forsvinner den fort...
*slurper* du den så fantastisk ut.
SvarSlettGratulerer med jubileumet!
Den hørtes fantastisk god ut.
SvarSlettGratulere så mye med jubileet, du har en flott blogg og det er herlig å lese alle de deilige oppskriftene dine og alt det andre rare og pussige du blogger. I det hele tatt en superduper blogg.
Gratulerer med to år! Kaka ser fantastisk ut!
SvarSlettGratulerer med 2-årsdagen! Den kaka ser direkte farlig god ut :-)
SvarSlettGrattis med 2 års blogging:)
SvarSlettDen kaken ser sååå god ut:)
Ha en fin dag, klem Hanne
mmmm den kaken ser utrulig god ut. Tusen takk for at du deler. Og gratulerer så masse med 2 års dagen !!!
SvarSlettKlem fra Siv
Mmmmm...den kaka såg fantastisk god ut!! Gratulera med 2 årsdagen!!
SvarSlettGratulerer med blogg jubileum!
SvarSlettKos dere masse med kaken!
I kveld skal jeg på kino og se "Another Year". Takk for tipset! Gleder meg;)
Klem fra Turid:)
Nammis, van i munnen :) Gratulerer så mye med jubileumet :)
SvarSlettDen kaka så fantastisk god ut! nam! Gratulerer med to års jubileum.
SvarSlettGratulerer så mye. Jeg elsker å prøve ut nye kakeoppskrifter, og denne tror jeg er ganske etter min smak. Må prøves....
SvarSlettJa, er ikke blogging gøy. :) Gratulerer så mye med to års jubileum. Den kaka så bare så god ut at jeg tror jeg må ta ut oppskriften og gjenne den til helga.
SvarSlettHa ei fin uke!
Gratulerer med 2 års dagen! Du har en kjempeflott blogg, så du var heldig som startet som blogger!
SvarSlettJa tida flyr og jeg har snart 1 års dag -jeg som aldri skulle begynne med sånt tull....
Kaka så hærlig ut, kanskjejeg skal prøve den til 1 års dagen min.
Grattis med bloggbursdag! Og den kaka der ser helt utrolig god ut :-)
SvarSlettGrattis med blogg-dagen:))Og kaken blir nok bakt i nermeste fremtid:))
SvarSlettGratulerer igjen, kaka ser himmelsk god ut!
SvarSlettLykke til med suppelaging. Du trenger ikke å ha i fløte, supp blir veldig god og kremete uten, men litt mildere når du har i chili.
Supekummene er kjøpt på Ikea, er veldig fornøyd med de.
Ha en super onsdag! Klem : )
Gratulerer!! Du har en trivelig blogg jeg ofte titter innom. Godt du fant hobbyen din!!
SvarSlettDen kaka så nydelig ut, og må være perfekt for en kakemons som meg. Den må prøves ut en dag.
SvarSlettgratulerer med jubileum :D
SvarSlettkakka skal prøves! mon tro om hvetemel kan byttes med jyttemel`?
ha en fin dag
/myr
Gratulerer med 2 års dagen til bloggen din :) Hurra hurra :)
SvarSlettGratulerer med jubileet! Tenk at du bare har holdt på i to år, jeg synes jeg har fulgt med deg så lenge. Flott blogg du har!
SvarSlettOg den kaken så lekker og fristende ut, hadde jeg bare ikke vært allergisk mot egg, sukk...
grattis med 2 års jubileum.
SvarSlettha en flott helg :)
Gratulerer så mye med jubileet. Har fulgt deg jevnt og trutt og oppskriftene dine er bare helt nydelige.Bountykulene dine har blitt en slager her både i fjor og i år. Brownie festkaka har jeg lagd nå i helga og fy for en søtbombe.falt skikkelig i smak her i heimen. Sambo har spist tre kakestykker på rappen:-)
SvarSlett