fredag 29. januar 2010

Vel verdt all oppvasken




Jeg er ingen motstander av poser og pulvere. Tvert imot – jeg tar gjerne imot en håndsrekning fra både Toro og Knorr. Men god lasagne, den må jeg fikse på egenhånd, for her er posevariantene skikkelig nedtur. Etter min smak. Så får det heller våge seg at man skitner til "halve kjøkkenet" på de ulike prosedyrene.

Oppskriften til denne lasagnen (med noen modifikasjoner) er hentet fra Ingrid Espelid Hovigs rødrutete kokebok.

Lasange, 4-5 porsjoner

Kjøttsaus:
1 hakket løk
½ kløftfri hvitløk, finhakket
2 ss smør
400 g kjøttdeig
1 boks/pakke hakkede tomater
1 buljongterning
½ ts salt
1/5 ts pepper
½ ts basilikum
½ ts timian

Løk og hvitløk surres i smør på svak varme. Skru opp varmen og tilsett kjøttdeig. Rør i kjøttdeigen og stek til den blir grynete. Hell i tomatene og tilsett krydder og buljongterning. Kok opp. La småkoke i et kvarters tid, smak til og tilsett evt mer krydder.

Ostesaus:
3 ss smør
4 ½ ss hvetemel
7-8 dl melk
1 ts salt
1/5 ts pepper
2 dl revet ost

Smelt smør, rør inn mel, spe med melken og kok den tykke hvitsausen i 5 min under stadig omrøring. Tilsett salt, pepper og ost.

Gratinering:
1 dl revet ost

Du trenger også ca. 10 lasagneplater, jeg foretrekker Barilla.

Legg plater og sausene lagvis i en ildfast form. Avhengig av størrelsen på formen kan det bli flere lag av hver ingrediens. Legg uansett kjøttsaus nederst, ostesaus på toppen og revet ost til slutt.

Er ingrediensene varme, holder det med et kvarters steking ved 250 grader. Men denne retten er ypperlig å gjøre i stand i god tid, og er ingrediensene kalde før steking beregner du en halv times steking ved 200-225 grader.

Serveres nystekt med salat.

Får du rester kan de fint varmes opp igjen, gjerne i mikro. Gratineringen på toppen kan oppfriskes i stekeovn.




19 kommentarer:

  1. Enig! Hjemmelaget lasagne er den aller beste. Kommer på at det er det lenge siden jeg har laget.

    SvarSlett
  2. Mmmmm, det ser godt ut! Inegn tvil om at hjemmelaget lasagne er best!

    Ha en fin helg!

    Trine ;)

    SvarSlett
  3. Mmmmmmmm, det såg godt ut :)
    Vi er veldig glade i Lasagne og eter det ofte.
    Skal prøve din variant også :) God helg :)

    SvarSlett
  4. Jeg fikk lyst på! Har en god oppskrift, jeg også, men skal prøve denne! Takk!

    SvarSlett
  5. Ja, enig enig! Toro variantene er ikke mye å skryte av. Da er faktisk lasagnen i frysedisken bedre. Om jeg velger toro må jeg ha ekstra hvitløk og diverse krydder i , for å få opp smaken. Men det er helt klart at ordentlig hjemmelaget er best! God helg, og hyggelig at du er tilbake igjen. :-)

    SvarSlett
  6. Ser fristene ut:) Kanskje det blir lørdagskosen her.Riktig god helg til deg og dine.

    SvarSlett
  7. Mmmm, den ser deilig ut! Det ligger en utmerkelse til deg i bloggen min.
    Ha en herlig helg!

    SvarSlett
  8. snadder :-))
    Det så skikkelig godt ut! Skal jammen meg prøve den!

    Her har det begynt å snø igjen, håper ikke det kommer mye! Vil ha vår og sommer nå ;-)

    Klem, Frøydis

    SvarSlett
  9. Lasange er så utrolig godt, og Toro kan bare Go Home! ;-)
    Denne skal jeg prøve en gang. For tiden er jeg på en litt annen diett. ;-)
    God helg til deg og dine, Hanne.

    SvarSlett
  10. Lager det meste fra den såkalte bunnen, men har aldri prøvd meg på Lasagne. Med fare for å skjemme bort de herboende enda mer, så må jeg nok prøve denne ja...

    SvarSlett
  11. Tror denne her må prøves i løpet av helga:)
    Ha en fin helg!

    SvarSlett
  12. Å,det så jo kjempedeilig ut!!Lekkert bilde du frister oss med,da...;)
    Kos deg med lasagnen og gos helg!!!

    SvarSlett
  13. heisann

    jeg er så enig med deg:) men det hender jeg tyr til toro;) men selv om jeg bruker toro så lager jeg alltid ostesaus fra bunnen av og heller over på toppen før osten:) så litt hjemmelaget blir den. synes faktisk det blir godt:) Jeg tar også i litt ekstra hvitløk, krydder og kanskje en boks hakkede tomater med basilikum..da blir ikke toro så værst allikevel;)
    Jeg bruker alltid karbonadedeig da:) jeg synes kjøttdeig er for lite reint kjøtt:)

    du har en veldig inspirerende blogg!!

    god helg:)

    Lillan

    SvarSlett
  14. Er helt enig. Den hjemmelagde lasagnen er og blir best. Jeg lagde slik forrige helg, virkelig snadder :D etter at jeg begynte å lage lasagne fra bunnen kommer det ikke pakkelasagne i mitt hus lengre ;)

    SvarSlett
  15. Ser nydelig ut! Enig at hjemmelaget lasagne er aller best. Ønsker deg en strålende helg!

    SvarSlett
  16. Koselig blogg eg vil boltra meg meir i :-)

    Har lagt igjen mld på neste innlegg og :-)

    SvarSlett
  17. Den så god ut! Den skal jeg sette på neste ukes meny! Liker at det står detaljert hvor mye krydder man skal ha i, for jeg er ikke så flink til sånt...

    SvarSlett
  18. Eg prøvde ut denne oppskrifta, då eg hadde gjester på tirsdag, med det resultat at verken eg eller gjestene mine kjem til å lage pose-lasagne igjen! Den var aldeles nydeleg! Tusen takk for oppskrift. (Eg spica forresten opp den kvite sausen med ein dash parmesan og ei halv teskei muskatnøtt, noko som fungerte veldig godt!)

    SvarSlett
  19. Jeg står her og skal lage denne lasagnen.... kjøttsausen er ferdig og skal bare putre i 15 minutter mens jeg finner frem til ostesausen... TRO DU IKKE MANNFOLKET HAR DRUKKET OPP MELKEN!!!!!!
    Satser på at kjøttsausen står seg til i morgen......... så får gubben kjøpe melk til i morgen. Og som "straff" så blir det "bare" fiskekaker og makaroni i dag *sur*

    SvarSlett