søndag 17. januar 2010

Bloody delicious


Søndag blir alltid en bra dag når man
A: kommer seg ut i frisk luft
B: har planen klar for både middag og dessert

I dag klaffet alt. Og dagens dessert i pludrehanneheimen - blodappelsinsalat med kanelkesam - er like enkel som den er god. At den i tillegg er sunn setter prikken over i'en.
Det er sesong for blodappelsiner fra Sicilia nå. Dvs - de kalles ikke lenger blodappelsin, for det tok visst folk anstøt av. Derimot går de under navnet "rød appelsin". Da frukten byttet navn i 2006 økte salget med hele 70 prosent.

Men jeg er oppvokst med at dette er blodappelsiner, og ser vel ingen grunn til å kalle dem noe annet. Jeg skjønner av meg selv at dette ikke har noe med blod å gjøre.
Blodappelsiner har litt høyere nivå av antioksidanter enn vanlig appelsin, og rødfargen kommer fra fargestoffet antocyanin.
Her hvor jeg bor er det få butikker som selger blodappelsin. Jeg finner dem på EuroSpar. Sesongen varer ikke så mange ukene, men jeg skal teste flere oppskrifter med denne lekre og velsmakende frukten. For nå har jeg fått... eh, blod på tann :-)


Oppskrift på dagens dessert, til 4 personer:
Appelsinsalat: 5-6 blodappelsiner skrelles med kniv (for å fjerne alle hvite hinner). Del hver appelsin i fire båter, og kutt båtene i skiver på tvers. Legg dem på et fat med litt kanter, slik at ikke saften renner av. Dryss over noen teskjeer sukker/evt. splenda, smak deg fram.

Kanelkesam: 1 beger vaniljekesam røres sammen med 1/2 dl melis, 1 ts vaniljesukker og 1 ts kanel.


12 kommentarer:

 1. Uhmmmmmmmmmm -notert. Takk for tipset!

  SvarSlett
 2. Heisann :-))
  Enig med deg, en blodappelsin er og blir blodappelsin! Hvem ble fornærmet over det da?? Hjelpes meg, ikke rart det er krig i verden...

  Ha en fortsatt flott søndag!

  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 3. Vi kommer sjelden så langt som til dessert, men kanskje vi skal prøve denne.
  Det ligger en overraskelse til deg på bloggen min, og den er slett ikke blodig.
  Og - det heter da blodappelsiner. Litt moro, skrekk og gru må vi da unne oss!

  SvarSlett
 4. dette skal prøves i morgen! må få tak i vaniljekesam nemlig!!! har alledere kjøpt to poser m blod appelsin, de beste som finnes. her selger de dem kun på kiwi.
  ha en flott søndag videre!!!

  SvarSlett
 5. hei kjære deg:)selvfølgelig er det helt i orden at du ikke tar utfordringen igjen...7 sannheter om deg selv for vel holde for denne gang:) Det skjønner jeg veldig godt-tenkte at en kreativ sjel som deg hadde mottat den alt.men da fikk jeg iallefall vist de som leser bloggen min,at jeg synes du har en inspererende blogg.Det er hovedsaken:)

  Dette så godt ut,en dessert jeg skal prøve selv,kanskje jeg får blod på tann også;)

  Fortsatt god kveld kjære deg...klem fra Monja

  SvarSlett
 6. For en sunn og herlig dessert. Må prøves! Karius skjerfet er ikke på pinnene enda - men gleder meg til å starte. Ser veldig artig ut!

  SvarSlett
 7. Heisann
  Kjempe koselig Blogg du har!
  Den desserten såg knall god ut;-). Har vert borti noe liknende før, men da var appelsinene krydret med masse kanel og servert med vanilje kesam.
  Også må eg bare få sei at det steikebrett stativet du blogga om tidligere i høst er ein heilt fantastisk oppfinnelse. Hadde aldri hørt om slikt før eg leste om det på bloggen din. Bestilte som deg frå det firmet (husker ikke navnet i skrivende stund). Blei nogen julegaver også, Fleire enn meg som hadde sansen for det :-)

  Hilsen Beate

  SvarSlett
 8. Godt nytt år, ja :)
  I dag har vi hatt bursdag i huset... bare kaker og godis, så jeg følte meg med ett sunnere etter å ha tittet på bildene dine... ;o)
  Nanni ~

  SvarSlett
 9. Det hørtes jo skikkelig godt ut.
  Da vet jeg hva jeg skal servere i morgen når jeg får venninne besøk.
  Hilsen fra LIV

  SvarSlett
 10. Mmm, takk for tips - så deilig ut:)
  Klem

  SvarSlett
 11. Mmmmmm... det der så godt ut. Jeg husker godt blodappelsin fra min barndom og ungdomstid. Når vi var på hytta hadde vi alltid med oss blodappelsin når vi gikk tur.

  Her laget vi fruktsalat i helga, med blodløse appelsiner, banar og druer, og kokesjokolade i småbiter. Snadder.

  SvarSlett
 12. Det hørtes veldig godt ut .. og så godt ut også .. :o)

  Jeg kaller dem også for blodappelsiner :o)

  SvarSlett