mandag 25. januar 2010

Vi streiker


Næringslivet gnir seg i hendene over all gratis reklame de får gjennom blogger og andre sosiale medier. Samtidig er de på tå hev overfor negativ omtale.

Dette er et eksempel på sistnevnte. Bø!

I et anfall av snusfornuft (vi skriver tross alt januar) falt jeg for fristelsen til å kjøpe en annen type tørrfor til kattene. En annen og MYE billigere.

Hujedameg – den må smake pyton, for både Susi og Pjusken gikk umiddelbart til sultestreik fredag ettermiddag.
De kom riktignok forventningsfullt styrtende når de hørte lyden av tørrfor som møter matskål, men bråstoppet som på felles kommando. Snuste litt nærmere, skottet rådville på hverandre, satte seg i ryddig positur ved matplassen og synkronstirret bebreidende på meg.

Hvordan kan du kjøpe så nedrig mat? sa blikkene.
Herlighet, sa jeg – høyt. Ta dere sammen! Dere spiser jo mus, for svarte.

Etter en tids stillingskrig gikk de og la seg.


Prosedyren gjentok seg hele helga. Jeg trodde det skulle ordne seg bare de ble sultne nok, men nei. I går måtte idErik forbarme seg over dem og la dem få rester av menneskemiddagen, slik at dyrene overlevde helga.

Etter å ha nevnt episoden for opptil flere katteeiere, og hørt identiske historier, sitter jeg med ett stort spørsmål: Finnes det katter som liker Euroshoppers tørrfor? Og jeg kan nevne Coops Catz i samme farta, for den later til å være akkurat like upopulær.

I dag slepte jeg hjem en firekilossekk med Friskies. Det er også en måte å tenke husholdningsøkonomi på. For å gjøre bot fikk de tørrfor og middag fra boks.

Dermed falt brikkene i kattenes verdensbilde på plass.
Nå ligger to mette og fornøyde katter her og smiler.

26 kommentarer:

 1. Hehe..katter er egenrådige, de vet hva de vil...men kan du tenke deg noe verre enn å bli servert noe du virkelig ikke liker?? Så kanskje mennesker og katter er litt like allikevel??

  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 2. haha
  akkurat slik gjør katten vår når vi kjøper coop sin billige. Snodige dyr!!!

  SvarSlett
 3. Uff, ja.. billigmaten smaker ofte ikke like godt som den "dyre". Men noen ganger funker det jo helt greit. Bra de sultne kattene dine endelig har fått mat de liker da;)

  SvarSlett
 4. Rare dyr .. :o) Det går greit med våtfor (billigmerke altså) - da kan det meste tåles en gang i mellom - men vi merker når det ikke er favoritt - da ligger det masse igjen i skåla. Har hele tiden kjøpt tørrfor hos dyrebutikk/dyrlege - ganske så dyr. Men vet at hun liker den og da blir det den.
  Tror faktisk det er helt vanlig tunfisk - enten i vann eller i gele som er favorittmaten til pusen her. I tillegg til mus og fugler som hun finner ute da .. :o)

  Mulig det er noe i den kattematen som slettes ikke appellerer til katter??

  Ha en fortsatt fin mandagskveld - klem!

  SvarSlett
 5. he he! Kjenner dette godt igjen. Kjøpte noe billigere blautfor, men katten nektet plent å spise det. De er kresne, ja, de kattenen:-)

  SvarSlett
 6. Måtte bare inn å kommentere de nyydelige kattene!:)

  SvarSlett
 7. Jeg er en katt, og jeg gjør hva jeg vil!! Det er et gammelt uttrykk-det stemmer nok.
  Så fine de var pusene dine,søsken kanskje ,siden de er så like.

  SvarSlett
 8. Min personlige hypotese er at det er feil type kattedop i nye og uvandte merker. Kattene mine reagerer på forandring, når man skifter kattematmerke er de ikke særlig fornøyde i en overgangsperiode. Når jeg i tillegg ser hvor abstinenssyke de blir hvis man glemmer å kjøpe kattemat, er det nærliggende å tro at det er stoffer i maten som kattene nærmest blir avhengige av. Nytter jo ikke å komme med "Smart katt" hvis det er Friskies som gir den gode ettermiddagsrusen ;-)

  Selv kjøper jeg 10 kilossekker på dyrebutikken og vokter meg vel for å skifte merke ;-)

  SvarSlett
 9. Vår katt er en liten finspist krabat. Han spiser kun tørrfor fra dyrebutikken. Og kun en type våtfor. Men favoritten er jo fisk. Har en mistanke at fisk er heroin for katter:)

  SvarSlett
 10. Må bare få si du har pene puser :)
  Og jo katter er jo ofte kresne, men noen ganger hjelper det om du kjører overgang av foret, så dem får prøvd det sammen med det de er vant til.. Og så heller ta hintet når dem spiser rundt..

  Våre puser går heller sultne enn å snuse på friskies, men de er sære dyr

  SvarSlett
 11. hahaha!!!! Kor artig!!!

  Veldig morsomt innlegg!!
  Ha en fin dag
  Klem

  SvarSlett
 12. Ja, katter sjefer fullstendig....
  Har de ikke hørt om katter i Afrika?
  :D
  Sånn var min pus også, fikk han ikke Whiskas(eller hvordan det staves) så fikk det bare være.....Han var en skjønn skogskatt som jeg som barn smuglet med meg hjem i en skoeske...fra Sverige....fem dager gammel.....mine foreldre fikk seg en overraskelse da det mjauet på svensk fra baksetet...
  :D!!!!!
  De trodde ikke han skulle overleve resten av turen....men han ble både gammel og grå....og spiste bare det dyreste...
  Nok om min pus....barndomsminne...
  Ha en fin dag!
  klem,M

  SvarSlett
 13. Ja, katter kan være sære i matveien. Og til slutt må vi jo gi dem det de vil ha... Det siste smakte dem i alle fall :)

  SvarSlett
 14. Hei Serviettan er kjøpt på obs sier giveren.

  SvarSlett
 15. He he he! Må jo bare le, for akkurat sånn er det her i huset. Susi ser indignert på den som serverer billig kattemat. Mens Cora derimot spiser alt, både hundemat, kattemat og menneskemat. Bare kom med det!
  Det er ikke en kjedelig dag med dyr i huset.
  Alt godt fra Eirin.

  SvarSlett
 16. Hunder kan også være kresne på mat. Men kan hende er hunder litt mindre kresen enn katter som Eirin sier, de eter alt. I allefall menneskemat.

  SvarSlett
 17. Hehe! Ja, dette opplevde jeg og en gang - men nå har jeg lært og kjøper bare av beste sort! :-)

  SvarSlett
 18. Ha ha...artig innlegg...kjenner igjen den!!
  Har to som ikke spiser hva som helst, kan ikke køpe "katta i sekken" nei:))
  Våre får mye fersk nykokt fisk fra havet:)
  Ønsker deg en nydelig onsdag,klem Hanne

  SvarSlett
 19. Det sies at en god latter forlenger livet- TAKK!!

  Jo sære katter finnes, jeg vet, men katta mi er enig med katta di den maten smaker ikke godt;)

  SvarSlett
 20. Slik er det her i familien også. Det er ikke verdt å prøve noe annet enn det de er vant med og iallfall ikke den billigste bløtmaten. Nydelig bilde av de to som spiser av samme skåla.
  Ellers vil jeg takke for din kommentar. Dere er så vennlige og forståelsesfulle alle sammen. At livet går i faser stemmer nok, og den perioden du er inne i er ikke den letteste. Mitt eldste barnebarn hadde skikkelig fight med sin mor i tenårene. Hun er nå akkurat fyllt 18 og er igjen en snill og god jente. Det er en veldig tøff tid for disse unge jentene, så en får bære over med de, selv om de egentlig trenger å filleristes.
  Ha en fin kveld
  klem fra Wigdis

  SvarSlett
 21. HErlig lesning og herlige bilder:) Katter og hunder vil vel som oss, ha ordentlig mat:) Katten jeg hadde spiste Eukanuba (kjøpes på dyrebutikk). Tror også "skikkelig" dyremat inneholder alle næringsstoffene de skal ha.
  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 22. Nydelige katter! Må forøvrig si at du har en fantastisk blogg! Jeg blir sulten, glad og inspirert av den :) Tusen takk!
  *klem*
  Linn(en)

  SvarSlett
 23. Katter er kresne akkurat som vi mennesker er. Vi har regnet på billigmat kontra mat kjøpt i dyrebutikk eller hos veterinær og vi kommer myyye billigere ut med maten kjøpt hos veterinær/dyrebutikk. Dette fordi de spiser mindre av den. Den inneholder rene produkter og ikke mye annet som butikkmaten. Det er forskjell på dårlig og bra mat. Bare et tips til dere om at det kan lønne seg å regne på hva som lønner seg. Min katt vil ikke ha verken menneske mat eller butikk mat.

  SvarSlett
 24. *Nydelig*
  Godt å høyra at det ikkje bare e mine som e kresne!!

  Mine e ekstremt kresne då -dei får KUN skikkelig eksklusiv kattemat frå dyrebutikken. Men siden dei stort sett er innekattar lønner dette seg på sikt då dei

  a) basjer mindre
  b) spyr mindre
  c) pelsen holder seg nydelig blank!!

  Litt dyrt, men veldig verdt det!!
  Når det gjelde menneskemat, e det ikkje snakk om å eta det!! (Kun hjortekjøtt som står til tining på kjøkkenbenken...)

  God helg!!

  SvarSlett
 25. Pjusken er akkurat som å se min Bajas. Prikk lik! :D <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Så heldig du er som har pusegutten din fortsatt. Vår Pjusken ble påkjørt sommeren 2010, så nå har vi bare søsteren hans, Susi. Hva skulle han å på riksveien å gjøre... Kos deg med Bajas'en!

   Slett