Akkurat nå er det bare ribbe og pinnekjøtt som frister, og jeg gleder meg veldig til å spise dette på julaften og 1. juledag. Men, jeg vet den kommer - lysten på noe helt utradisjonelt og "vanlig". Da er det greit å ha utstyrt seg med ingredienser til pai, en god salat, storbandsuppe eller andre retter i romjulen.
Pizza kan også være en god avveksling til alt tradisjonskjøttet. Jeg har eksperimentert meg fram til en etterligning av min Peppe-favoritt, "Moby Dick", som har karri- og hvitløksmarinerte reker som topping.
Marinerte reker
Du må bruke fingrene for å fordele marinaden på alle rekene, og dette må du gjenta noen ganger i løpet av marineringen.
Pizzabunn lager jeg etter oppskrift fra Margit Veas bok "Lettlaget barnemat" (!) Deigen rekker til en pizza som fyller hele stekebrettet.
Gjæren løses opp i vannet. Tilsett sukker, salt og olje. Bland inn hvetemel, litt om gangen. Ha i så mye at deigen samler seg i en klump, men unngå at deigen blir for fast. La heve i 1/2-1 time.
Kjevle deigen direkte på usmurt stekebrett - det går helt fint, den setter seg ikke fast.
Dekk bunnen med et tynt lag tomatpuré. Denne kan evt. blandes med 1-2 ss fløte for mildere smak.
Strø over en pose revet mozzarella, evt. light for å knipe kalorier.
Fordel de marinerte rekene på toppen, og dryss på en neve finhakket purre.
Stek pizzaen ved 250 grader. Har du pizzafunskjon - bruk den. Hvis ikke steker du midt i ovnen. Pizzaen er ferdig når osten er gylden, men pass på så ikke kantene blir brent.
Like før servering kan du drysse over noen ruccolablader (som jeg ikke fikk tak i sist jeg laget pizza). Det både smaker godt og er pent å se på.
Velbekomme!
Pizza kan også være en god avveksling til alt tradisjonskjøttet. Jeg har eksperimentert meg fram til en etterligning av min Peppe-favoritt, "Moby Dick", som har karri- og hvitløksmarinerte reker som topping.
Marinerte reker
1/2 kg scampi (eller vanlige reker) marineres i et par timer. Bruk 4 ss god olivenolje, 1/2-1 finhakket hvitløk av den kløftfrie sorten, 3/4 ts karri og en klype salt og pepper. Velg en bolle som såvidt er stor nok til alle rekene.
Bruker du frosne, kokte scampi (som er det eneste jeg får tak i) må disse være helt tint og "avrent". Tørk dem også med kjøkkenpapir før du legger dem i marinaden.
Du må bruke fingrene for å fordele marinaden på alle rekene, og dette må du gjenta noen ganger i løpet av marineringen.
Pizzabunn lager jeg etter oppskrift fra Margit Veas bok "Lettlaget barnemat" (!) Deigen rekker til en pizza som fyller hele stekebrettet.
25 g gjær
2 1/2 dl lunkent vann
1 ts sukker
1 ts salt
1/2 dl olivenolje
ca. 8 dl hvetemel
Gjæren løses opp i vannet. Tilsett sukker, salt og olje. Bland inn hvetemel, litt om gangen. Ha i så mye at deigen samler seg i en klump, men unngå at deigen blir for fast. La heve i 1/2-1 time.
Kjevle deigen direkte på usmurt stekebrett - det går helt fint, den setter seg ikke fast.
Tips: For å få brettet til å stå i ro under kjevlingen lar jeg det stå på en oppvridd kjøkkenklut på benken.
Dekk bunnen med et tynt lag tomatpuré. Denne kan evt. blandes med 1-2 ss fløte for mildere smak.
Strø over en pose revet mozzarella, evt. light for å knipe kalorier.
Fordel de marinerte rekene på toppen, og dryss på en neve finhakket purre.
Stek pizzaen ved 250 grader. Har du pizzafunskjon - bruk den. Hvis ikke steker du midt i ovnen. Pizzaen er ferdig når osten er gylden, men pass på så ikke kantene blir brent.
Like før servering kan du drysse over noen ruccolablader (som jeg ikke fikk tak i sist jeg laget pizza). Det både smaker godt og er pent å se på.
Velbekomme!
Nam dette hørtes digg ut. Denne må jeg prøve en gang :)
SvarSlettNå fikk jeg jammen lyst på din versjon av pizza. Takk for at du deler, fantastiske lekre retter og flotte bilder. Ja, jeg vet at lysten på noe annen mat kommer i romjula. Blir fort lei all feit mat.Og pizza og pai er snæskens.GOD JUL.
SvarSlettDet e næsten slik at æ ikke tør å lese bloggen din, for æ e jo konstant sulten når æ ser all den gode maten du frister med.
SvarSlettHa ei fortreffelig fin jul i Valnesfjord!!
Hei!! Dette fristet!! Det blir pizza hos oss idag!! Reketopping skal jeg prøve en annen gang, her blir det pepperoni....God Jul!! Hilsen AnneK:-)
SvarSlettTakk for oppskrift - denne hørtes spennende ut. Hos oss har det vært risengynsgrøt i dag, men det kommer vel dager etter dette. Da er vel pizza like kjærkommen som alltid.
SvarSlettGod jul til deg Hanne!
Mmmmm ser sååå godt ut:)
SvarSlettKaramellene ble kjempegode, og så enkelt da...tusen tak for oppskriften:)
Ønsker deg en nydelig jul,klem Hanne
Takk for alle nydelige oppskrifter du legger ut og en riktig God Jul ønskes fra AnneKa :))
SvarSlettTakk for oppskrift høres veldig god ut. God jul!
SvarSlettMed ønske om en god jul til deg! Ha ei langsom og deilig jul.
SvarSlettKlem fra Eirin ;-)
Uhm hvor ser den dejlig ud - tak for opskriften. Godt med lidt lettere mad inden julemaden. En glædelig jul og godt nytår her fra Israel. KNUS
SvarSlettDet ser godt ut, men i dag har du vel ribbe...?
SvarSlettØnsker deg og dine Hanne,
en vakker og
GOD JUL.
♥*Juleklem*♥ Gry : )
er helt super den boka :)
SvarSlettElsker appelsinkaken som er der.
Denne pizzaen så helrig ut, må prøves ;)