Denne salaten - Avokadosalat med strimlet svinekjøtt - er både sunn, mettende og utrooolig god. Opprinnelig tror jeg den stammer fra Opplysningskontoret for kjøtt. Men den har også fått plass i Jeanette Roedes kokebok "For godt til å være sunt". Der er det kun redusert litt på oljen for å knipe kalorier. Men ALT i denne salaten er sunt, så bare kos deg med god samvittighet.
Oppskrift til 2 porsjoner:
300 g renskåret svinekjøtt i strimler - freses raskt i litt olje, krydres med salt og pepper
½ hode isbergsalat
½ pk. ruccula
1 rødløk i tynne skiver
1 stk. avocado i tynne båter
1 ts sitronsaft - dryppes over avokadoen for å hindre at den mørkner
½ dl pinjekjerner - kan med fordel ristes i tørr stekepanne før du strør dem over salaten
½ hode isbergsalat
½ pk. ruccula
1 rødløk i tynne skiver
1 stk. avocado i tynne båter
1 ts sitronsaft - dryppes over avokadoen for å hindre at den mørkner
½ dl pinjekjerner - kan med fordel ristes i tørr stekepanne før du strør dem over salaten
Soyasaus og noen ts ekstra lett rømme smaker godt som dressing på denne salaten.
Velbekomme!
Både baguetter och sallad ser jättegoda ut! Tack för middagstipset! :)
SvarSlettSlik har eg også laga meg og den var kjempe god!
SvarSlettMmmm, den ser god ut, absolutt et tips å ta med til salatsesongen! (Jeg spiser mest salat om sommeren). Takk!
SvarSlettDenne skal eg jammen prøve meg på, ser kjempegodt ut :) Ha ein fin dag!
SvarSlettsol - enig, vi spiser også salat oftere om sommeren. Men denne salaten er faktisk godt egnet som vintermat også, særlig hvis du blander den sammen like før servering og lar kjøttet være litt lunkent. Og så varmt, nystekt brød til!
SvarSlettannakin og annemor - som dere ser har både ida og jeg gode erfaringer med denne salaten - lykke til når dere skal teste den! Håper dere blir like fornøyd som meg; hos oss er denne en favoritt.