onsdag 16. desember 2009

Bedre enn Bounty


I tillegg til småkaker liker jeg å lage konfekt og godis til jul. Jeg skal legge ut noen oppskrifter på løpende bånd, og først ut er min personlige favoritt: Bountykuler.

Denne oppskriften har jeg funnet på Det søte liv. De er enkle å lage og smaker omtrent som sjokoladen Bounty - bare bedre!

Oppskriften gir ca. 50 konfektbiter. De må oppbevares kaldt, ellers blir sjokoladen klissete.


Bountykuler
50 g smør
1/2 dl lys sirup
1/2 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokos

Pynt: 200 g melkesjokolade

Smør, sirup, melis og fløte kokes i en liten kjele i ca. 10 minutter. Ifølge oppskriften skal dette koke til massen blir hvit og seig i konsistensen, men jeg har ikke klart å oppnå det, så jeg stopper etter 10 minutter. Ta kjelen av platen og bland inn kokos. Avkjøl litt.

Form små kuler ved hjelp av en fuktet teskje og hånden din. Legg kokoskulene på bakepapirkledd brett, og la dem stivne i kjøleskap et par timer.

Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp kulene raskt i sjokoladen ved hjelp av to gafler, la sjokoladen renne litt av før du legger kulene tilbake på brettet med bakepapir. Sett kaldt til sjokoladen har stivnet.

Løsne Bountykulene fra bakepapiret og legg dem i tett boks med matpapir mellom hvert lag.

Selv om det er fløte i fyllet er dette meget holdbar konfekt, i og med at fløten er kokt. Men det spørs hvor lenge de varer hvis du først får smaken på dem...

Husk at hjemmelaget konfekt er en super gave!

29 kommentarer:

  1. åååååååååå...
    sier ikke mere!
    Tusen takk for at du deler.
    *langtrukket sukk*

    SvarSlett
  2. Åhh, de hørtes sinnsykt gode ut!

    SvarSlett
  3. Nam nam, de så kjempegode ut! Tusen takk for tipset, det ¨må prøves en gang! : )
    Ha ei fortsatt fin førjulstid! : )

    SvarSlett
  4. Dette må jeg bare prøve. Bounty er en stor favoritt. I Twistposen er det disse kokosgodterne som far først.

    Pernilla

    SvarSlett
  5. Dei såg fristande ut! Takk for at du deler oppskrifta :)

    SvarSlett
  6. Åååå...så gode de ser ut, tusen takk for oppskriften.Bounty er også min favoritt;)
    Må sjekke bloggen din oftere forstår jeg:)
    Klem, Hanne

    SvarSlett
  7. Jeg elsker Bounty !! Finnes ikke bedre sjokolade.... Så disse MÅ jeg jo bare lage da. Tusen takk for oppskriften !!!
    Klem :)

    SvarSlett
  8. Disse ser gode ut, ja.
    Takk for oppskrift!

    SvarSlett
  9. Disse så gode ut, har love Karoline at vi skal lage konfekt, og med flere nøttealergikere i familien passer jo disse pefekt.
    Takk for sist forresten, Håper turen hjem gikk bra.
    Adventsklem : )

    SvarSlett
  10. Nam nam. Hadde tenkt å lage litt konfekt til jul. Tar gjerne imot flere oppskrifter:-) Takk for du deler, Hanne!

    SvarSlett
  11. Takk for super oppskrift! Har du sett at det har kommet Bounty med mørk sjoklade?

    SvarSlett
  12. Åh, de så jammen meg rågode ut!

    SvarSlett
  13. *sikle* Elsker Bounty, dette hørtes megagodt ut! Takk for at du deler.

    SvarSlett
  14. jeg bor i utlandet og får ikke tak i lys sirup..:( Tror du mørk kan brukes isteden? Eller finnes det andre alternativer? Jeg digger bloggen din forresten! Leser den jevnlig,selvom jeg ikke har lagt inn kommentar her før..:) Hilsen Sandra a.k.a Ticino (på hb)

    SvarSlett
  15. Ps: Vil egentlig ikke være anonym,men det var det eneste som funka..

    SvarSlett
  16. Herlig! Også uten egg igjen, så snill du er :)

    SvarSlett
  17. Dette så godt ut!

    Jeg tror det har sniki seg inn en liten trykkleif i oppskrifta di. For det skal vel være 1/2 dl melis?

    SvarSlett
  18. Linn, du har helt rett. Det skal være 1/2 dl melis.
    Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Nå har jeg rettet det opp!

    SvarSlett
  19. Ticino - ang lys eller mørk sirup: Det er jo ganske mye kraftigere smak på mørk sirup (i hvert fall den vi har her til lands), så smaken vil nok bli annerledes. Men det kan godt hende de blir gode likevel. Det er forsåvidt bare å forsøke - det er ikke mye arbeid med disse.
    Et alternativ kan være å bruke honning.

    SvarSlett
  20. Av en eller annen grunn brukte jeg ikke din oppskrift, men den fra Det søte liv, men jeg ser nå fra kommentarene du har gjort at jeg angrer litt på det nå, blant annet pga at massen ikke ble hvit og seig. Det er jo sånt som kan være forvirrende første gang man lager noe nytt.

    Må innrømme at det ble flere noe godistyper på oss i år, takket være bountykulene dine, så tusen takk for tipset, og god jul til deg og dine!

    SvarSlett
  21. Takker for denne også! :) Namme-nam! Jeg spiser egentlig ikke så mye kjøpesjokolade, men Bounty er faktisk en av dem.. :)

    SvarSlett
  22. Disse her er knallgode, takk for oppskrifta! Spanderte på mor og far min (som ikkje er noko særlig søtesnøtta) og dei har masa på meg fleire gongar om eg ikkje skal bake enda meir :) får ta å overraske dei en vakker dag!

    SvarSlett
  23. Dette må jeg prøve ut!

    Ha en fin dag:)

    SvarSlett
  24. Vet ikke om det er mulig å få svar lengre da dette er gammelt innlegg.
    Men hvor lenge er ca holdbarhetsdato på disse, snickers og mintkuler? Jeg har lyst å lage dette til jula. Bør jeg da vente litt eller kan jeg bare sette igang? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei på deg! Mintkulene tåler frysing helt fint - det har jeg gjort mange ganger - så de kan du godt lage allerede nå. De andre ville jeg nok ventet med litt nærmere jul. Snickersen har vi vel aldri opplevd å spare særlig lenge på... hehe. Men jeg tror de vil bli litt stusslige hvis de ligger over en måned. Jeg vil gjette at bountykulene fint kan fryses "nakne", sånn at det bare gjenstår å dyppe dem i sjokolade. De bør være tint før du dypper dem, for å unngå at sjokoladen blir grå og/eller duggete. Lykke til!

      Slett
  25. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  26. Hvor lenge tåler bountyen å stå? Lurte på å lage de nå siden jeg har noe fløte som skulle vært brukt :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nå kommer jo dette svaret håpløst sent, og lenge etter at fløten din er brukt. Beklager at jeg ikke så kommentaren din før i dag; den var havnet i modereringsfilteret. Bountyen tåler fint å stå kjølig et par uker, men kan også fryses. :-)

      Slett