Brød og rundstykker er supert tilbehør til supper, men det kan være morsomt å prøve noe nytt. Denne oppskriften på potetmuffins dukket opp i Wenches kjøkken på TV2 sist uke, og de er kjempegode.
Opprinnelig er de beregnet til å serveres sammen med en salat, men de er ypperlig følge til suppe også.
Bakt i fargeglade silikonformer er de dessuten et dekorativt innslag på bordet. Formene finnes i mange forskjellige farger, både gilde kulører og dempet pastell.
De behøver ikke smøres, kan vaskes i maskin og kan selvsagt brukes igjen og igjen.
Potetmuffins, ca. 18 stk i normal muffinsstørrelse
6 egg
2 dl melk
1 løk/rødløk, finhakket
6 kokte poteter, i terninger
4-5 skiver bacon (jeg har brukt 100 gram spekeskinkeavskjær)
½ kløftefri hvitløk
4-5 friske sjampinjonger (kan sløyfes)
1 finhakket grønn paprika eller 1 god neven frisk spinat
100 g revet ost
salt, pepper
smør til steking
Løk og bacon stekes i smør. Tilsett hvitløk, poteter og sopp og la surre i 5 minutter. Tilsett spinat/paprika mot slutten.
Egg og melk vispes sammen og blandes med de stekte grønnsakene. Tilsett ost, salt og pepper.
Fordel blandingen i muffinsformene. Muffinsene hever lite, så formene kan være nesten fulle.
Stekes midt i ovnen ved 180 i 25-30 minutter.
Serveres lune.