onsdag 28. desember 2011

Salte mandler



Kjøpesnopstopp er en fantastisk oppfinnelse. I hvert fall virker det utrolig disiplinerende på meg, og jeg tør knapt anslå hvor mange tusen kalorier det har spart meg for. Jeg husker ikke sist jeg spiste saltsnacks. Eller jo - jeg tror det var da jeg laget potetgull i påsken...

Men endelig - i gårkveld koste meg med sprø, nylagde, salte mandler til rødvinen.
Dette lager du fort og greit - og det slår godt an som tiltygg til velkomsdrinken.

Salte mandler
3-5 dl skåldede mandler - gni dem tørre med papir eller klede
1 ss olivenolje
1 ts salt
1 krm kajennepepper


Forvarm ovnen til 160 grader.
Bland olje og krydder i en bolle. Vend mandlene i oljeblandingen, bruk en slikkepott eller fingrene.
Strø dem utover i en teflon-langpanne eller på bakepapirkledd stekebrett.
Mandlene ristes i ca. 20 minutter. Vend dem hvert femte minutt.
De skal være lett gyldne, men ikke brune.

Avkjøl på kjøkkenpapir.
Hvis du ikke spiser alle straks, kan de oppbevares i tett glass.

Tips: Fin vertinnegave!


5 kommentarer:

  1. Oj - slike er det en stund siden jeg laget, men nå fikk jeg jammen lyst på! Jeg steker dem i stekepanna jeg, og krydrer etterpå. Blir muligens det samme.... Ønsker deg ei fortsatt fin romjul!

    SvarSlett
  2. Det ser jo riktig godt ut, har aldri prøvet å lage sånne eller spist dem :)
    Ha en forsatt fin romjul :)

    SvarSlett
  3. Du er så flink! Både å ikke kjøpe snop, men å finne gode alternativer. *kikker flaut bort på snopeberget i skapet*

    SvarSlett
  4. Du lager så mykje spennande!! Tusen takk for koseleg kalendar i år. Veldig koseleg.

    SvarSlett
  5. Har smakt, men aldri laget selv;)
    Tusen takk for oppskriften!

    Klem;)

    SvarSlett