tirsdag 27. desember 2011

Multekrem



Jeg liker godt å plukke multer (om så ulovlig...), men spiser dem kun i multekrem. Det blir ikke så ofte. Men i romjulen er multekrem og krumkaker finfin dessert, særlig hvis du har en litt lettere middag med fisk, kylling eller lignende.
Jeg har funnet det jeg mener er et bra blandingsforhold, men må ta forbehold om at andre multesyltetøy kan inneholde mer eller mindre sukker. Da må mengden tilsatt sukker i multekremem avpasses til det. (Vi bruker 200-250 g sukker pr. kg bær i vårt syltetøy/frysetøy.)

Multekrem, 4-6 porsj.
4 dl kremfløte
3 ss sukker
4 dl lettsukret multesyltetøy fra fryseren - tines før bruk

Fløte og sukker piskes, men stopp i tide. Du vil ha en delikat, lett og bølgete krem - ikke en hard og grynete en.
Bland bærene inn i kremen. La stå i kjøleskap fram til servering, minst et par timer, men gjerne mer.
Ved servering kan du pynte med hele multer (om du har) eller noen klatter syltetøy.
Server med krumkaker. Oppskrift kommer.



8 kommentarer:

  1. Har selv laget multekrem til denne julen. Omtrent som din oppskrift.

    Krumkaker ble ikke laget, men Serinakaker smakte likegodt attåt. ;)

    SvarSlett
  2. Har selv laget multekrem til denne julen. Omtrent som din oppskrift.

    Krumkaker ble ikke laget, men Serinakaker smakte likegodt attåt. ;)

    SvarSlett
  3. Umm ser godt ut - eg har ikkje krumkakejern - men fekk meg jern til Belgiske vaffler til jul, det blir spennande å prøve.....kanskje det gjer seg med moltekrem til dei og om eg ikkje lagar dei så søte????

    jannetoveklem

    SvarSlett
  4. Dette er en sikker vinner - nydelig!
    Kos deg i romjula :)

    SvarSlett
  5. Multekrem! Ja det må vi bare ha i jula!!
    Tror vi tar multekremen på nyttårsaften i år vi.
    Fortsatt god jul:)

    SvarSlett
  6. Multekrem og krumkaker har vi alltid på julaften,
    selv om ikke alle hos oss liker det. De får Creme brule i stede...
    Ønsker deg fine romjulsdager Hanne! Håper du ikke blåser bort i uværet!!
    Klem : )

    SvarSlett
  7. Multekrem er kjempegodt, og vi spiser det både titt og ofte. Kjekt når man kan være ute på øyene og plukke masse masse bær.
    Ha ei fin romjul videre.

    SvarSlett