søndag 15. mai 2011

Tilbakeblikk


Det er sesong for konfirmasjon. I den anledning har lokalavisen vært så greie å rippe opp i hvordan flere av oss så ut på Den Store Dagen. I Avisa Nordlands helgebilag i går var et knippe av oss avbildet i vår fineste stas, i hvert fall det vi syntes var det fineste da vi var 15 år. Noen spørsmål fikk vi også svare på.

Min utfordring til andre bloggere: Hvordan så du ut som konfirmant? Og hva husker du fra dagen?
Legg igjen kommentar her hvis du tar utfordringen, så iler jeg inn til deg og titter!

Når ble du konfirmert?
I Valnesfjord kirke 15. juni 1980.

Hva hadde du på deg?
En naturhvit kjole i indisk bomull, med volanger og heklede blonder. Jeg kunne ikke få det romantisk nok.


Fikk du selv velge antrekk?
Å jada. Jeg dro alene til Fauske og handlet hos Skjelstad i Storgata. Det var vel egentlig en “kjerringbutikk”, men det var der jeg fant kjolen som sa Hanne. Mamma hadde prøvd å overtale meg til å velge bunad, men jeg mente det bare var for dem i leikarringen… Spør om jeg har angret.

Var det en borgerlig eller kirkelig konfirmasjon?
Kirkelig. Jeg tror knapt borgerlig konfirmasjon var oppfunnet for oss på “indre strøk”. Jeg kan i hvert fall ikke huske at det var nevnt.

Hva husker du best?
Jeg var nybakt tante for første gang, og var veldig opptatt av min bittelille nevø Thorbjørn. Jeg husker også at mamma kjøpte nytt sengesett bare til meg, som hun la på kvelden før konfirmasjonen. Jeg ble både overrasket og rørt. Jeg gjorde det samme for mine døtre da de ble konfirmert i 2008 og 2010.

Hva betydde konfirmasjonen for deg ?
Tradisjon og høytid.

Hvor feiret dere? 
Hjemme. Det var rimelig fullt hus, og heldigvis så godt vær at vi kunne være litt ute også.

- og hva spiste dere? 
Middagen husker jeg sannelig ikke. Oksestek eller laks, tenker jeg. Kanskje blomkålsuppe til forrett, og is til dessert. Men vi hadde masse kaker, ikke minst tårnkake, som jeg var ganske opptatt av. Da jeg  lette etter konfirmasjonsbildene denne uka fant jeg plastkonfirmanten som hadde stått på toppen av kaka. Pluss en knallbonbon som jeg hadde spart på.


4 kommentarer:

 1. Så fin du var!!!! Og så er du så lik deg sjøl! Mener jeg også har gjemt min plastkonfirmant som sto øverst på tårnkaka. :-9

  SvarSlett
 2. Det samme smilet :-) Det var sikkert en spennende dag; nesten voksen!
  Selv valgte jeg å ikke konfirmere meg... verken borgerlig eller i kirken. Har aldri angret på det.

  SvarSlett
 3. Fint bilde, og du husker mye ser jeg. Selv så jeg ikke ut, og jeg husker egentlig ingen ting, bortsett fra at det var et mareritt å finne et antrekk jeg likte...
  Og jeg husker at presten var en dust, og fjernet hver minste lille rest av barnetro. Siden har jeg meldt meg ut av statskirken, og har det bare bra, takk ;)

  SvarSlett
 4. Så mycket läckra ringar!:))

  enkla nettan sverige

  SvarSlett