torsdag 19. mai 2011
Den beste isen
Hennig Olsen og Diplom-Is er flinke til å lage is. Men det er sannelig jeg også. I hvert fall nå som jeg har funnet oppskrift hos Trines matblogg på verdens beste og verdens mest snarlagede jordbæris.
Du lager den på under to minutter, og den serveres umiddelbart. Prøv den, du også!
Til 4-5 porsjoner trenger du
500 g dypfrosne jordbær - må IKKE tines på forhånd
70-100 g sukker
2,5-3 dl kremfløte
Bær og sukker moses i foodprocessor med roterende kniver.
Kjør blandingen på full speed til den blir grynete i konsistensen.
Tilsett fløten i en tynn stråle mens du fortsatt kjører maskinen på full hastighet. Stopp etter få sekunder - så snart du ser at blandingen er blitt smidig og rosa.
Server og nyt!
Jeg serverte jordbærisen med noen morsomme skjeer laget av sjokolade, som jeg fant på EuroPris.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Naaam, beste isen lager man selv, helt klart! Artie skjeia!
SvarSlettGod helg til dokker i nord. Jadda, veit det er torsdag, men uka er så kort likevel ;o)
Waw... det så godt ut! Jeg kom på at jeg har frosne jordbær i fryseren... så det må prøves :)
SvarSlettFarlig å slutte å røyke "smiler"
ha en fin dag klem.
Det så kjempe godt ut :D
SvarSlettmorsomme skjeer.
ønsker det en fin dag
/myr
Laget denne isen i går etter at jeg hadde kikket på Trines matblogg, og den er helt nydelig.
SvarSlettOg dette sier jeg som ikke liker is engang:}
Å, denne såg god ut og skal testast ut. ;) Herleg med dei skjeiene og,- null oppvask, berre et opp og nyt. ;)
SvarSlettSå lur måte å lage is på! Det må prøves en gang.
SvarSlettDet så virkelig herlig ut. Takk for oppskriften.
SvarSlettKlem
Jeg er jo kjempekresen når det gjelder is, og har Italiensk is og Møvenpick som favoritter. Men kanskje jeg skulle prøve meg på denne, jeg har jo laget is selv før i tiden.
SvarSlettDet så virkelig fristende ut!
SvarSlettHerlig, denne må prøves! Overraskende med hjemmelaget is som ikke inneholder egg...
SvarSlettFant mye fint her i bloggen din, men denne falt jeg bare skikkelig for!! Må finne noe å erstatte fløten med altså, for detta vil jeg ha:-D
SvarSlettSånn is lager jeg også ofte. Knallgod!!
SvarSlettJEg går på lavkarbo, så jeg bruker flytende natreen oppi. Det smaker himmelsk! :-)
Jeg er også på lavkarbo, bruker et par skjeer sukrin (gjerne melis) istedenfor sukker.
SvarSlett