Risottoris, som du nå også får tak i på Rema, er et ferskt bekjentskap for meg, og jeg har fått helt dilla. Det er mulig det finnes et sett med "regler" for denne retten, men jeg har snappet opp et tips her og et annet tips der, og mener ut at her kan man rett og slett eksperimentere og bruke det man har for hånden (dvs i kjøleskap/fryser). Grønnsakene kan også varieres etter sesong.
Varianten på bildet er laget slik, til 4-5 personer:
2 dl risottoris (Arborio)
1 terninger hønsebuljong
1 terning grønnsakbuljong
5 dl vann
3 ss olivenolje
1/2 løk2 båter hvitløk
1/3 squash
1 gulrot
1 rød paprika
1 skive kålrot
1 pk frosne, ferdigkokte scampi (500 g)
2 kyllingfileter
Start med å koke opp vann og løse opp buljongterningene. Hold kraften varm!
Finhakket løk og hvitløk surres i olje i en dyp panne. Tilsett tørr ris og fres på moderat varme til risen er blank. Tilsett grønnsakene, som du har kuttet i små terninger.
Hell på så mye kraft at ris og grønnsaker dekkes. La koke på svak varme. Spe gradvis med kraft/buljong. Kraften skal koke helt inn mellom hver gang du tilsetter mer kraft.
Etter ca. 20 minutters koketid har risen "tatt imot" så mye væske som den trenger. Ta en smak for å sjekke om risen har fin, kremete konsistens med litt tyggemotstand. Da er den ferdig.
Smak evt til med krydder/urter etter eget ønske.
På dette stadiet skal man visst helst røre inn meierismør og/eller revet parmesan i risottoen. For å holde retten magrere har jeg latt det være, og den smaker kjempegodt likevel.
Bland til slutt inn stekt kyllingfilet i biter og scampi som du har surret i olje.
Du kan også la være å tilsette kjøtt/fisk i selve risottoen, og heller servere den som tilbehør til for eksempel hele kyllingbryst eller stekt laksefilet.
Snadder!
Mmmmmm, det så godt ut.... Tror jeg må eksperimentere (for meg) ukjente ingredienser en dag!
SvarSlettDet der så virkelig deilig ut. Jeg har nettopp spist, så jeg slipper all vannansamlingen i munnten.
SvarSlettDet er ihvertfall absolutt noe å tenke på for fremtidige besøk.
Ha en super kveld
Mmm det så nydelig ut. Oppskriften er notert, takk for deilig middagstips!
SvarSlettKlem C.
Ah, du disker opp med den ene retten herligere enn den andre! Dette så deilig ut!
SvarSlettå, det så godt ut. Nå ble jeg sulten! :)
SvarSlettMmm, ble sulten jeg nå, enda det ikke er så lenge siden middag....Har ikke sett den risottorisen, den må sjekkes. Koselig historie du la igjen hos meg, smilte bredt. ☺
SvarSlettHei!Så kjempegodt ut!
SvarSlettHuff,har visst spist for mye usunt i påsken,så nå må det skjerpings her.Dette ser lett og godt ut.
Har vært så lite inne på andre blogg nå,men får prøve å komme sterkere tilbake.
Kikket litt nedover bloggen din,og falt for de babyvottene,så de skal jeg strikke.
Tusen takk for klemmen fra deg:D
Klem tilbake;)
Og ha ei superfin uke!!
Jeg får helt vann i munnen her jeg sitter, dette hørtes og så utrolig godt ut. Jeg har jo prøvd både sjokoladekaken og scampi pizzaen din med stort hell så jeg må nok prøve denne også, i helgen kanskje? :D
SvarSlettDenne retten skal garantert prøves ut i helga:)
SvarSlettBrukte et garn som heter Ara til å nålefilte motivet på vottene. Garnet er veldig ujevnt i tykkelse, noe som jeg synes gir en ekstra effekt.
Ha en fortsatt trivelig dag:)
Mmm... Scampi....*drømmer seg bort...*
SvarSlettTil saken; det ligger noe til deg på bloggen min... :-)
Dette tror jeg må prøves - høres kjempegodt ut.
SvarSlettHa en fortsatt trivelig uke.
Å, nam! Denne må prøves :-)
SvarSlettHeisann!
SvarSlettHadde det ikke vært for at jeg er mett og god i magen, hadde jeg kastet meg over grytene - mmmm, dette så godt ut!!!
Ha en fin kveld, og kos deg frem mot helg!
Klem fra Hildegunn
Åh, det der så godt. :)
SvarSlettTusen takk for tips! En lignende eske ble med hjem hos oss også, så vi får se hva som dukker opp. Hvordan går det med sømmen ,-)
SvarSlettDet så nydelig ut! Vil ønske deg en riktig god helg, og si at det ligger noe til deg på siden min! klem fra silje.
SvarSlett