I dag har jeg testet TRE nye oppskrifter, blant annet en middaggssuppe. Jeg skal blogge alle, men starter med Thai nudelsuppe med kokos og laks. Oppskriften stammer fra KK tidligere i år, da de hadde tema "Ferdig på 30 minutter".
Thai nudelsuppe med kokos og laks, til to personer:
2 ss rød karripasta (Thai) - dette ble ganske sterkt...
1 ss olje
1 liten boks kokosmelk (165 ml) - velg lett eller creamy
5 dl kyllingbuljong
2 laksefileter uten skinn
100 g eggnudler
1 ss fiskesaus
saften av 1/2-1 lime
1 ts sukker
Garnityr, for eksempel tynne strimler av vårløk og rød chili, eller som mitt substitutt: paprika, agurk og sjalottløk. Og kanskje en limebåt til å skvise over.
Varm opp olje i en vid stekepanne. Stek karripastaen et par minutter. Tilsett kokosmelk og buljong. La koke i fem minutter. Smak til med limesaft, fiskesaus, sukker og evt andre krydderier etter egen smak.
Ifølge originaloppskriften skulle laksefiletene nå trekke i denne kraften i 4-5 minutter. Det blir sikkert også godt. Jeg gjorde imidlertid en annen vri, for ikke å få en ulekker suppe med smuldrete fisk: Skjær laksefiletene i terninger, krydre med salt og pepper og stek dem i separat i egen panne med litt smør. Hold laksebitene varme til du er klar til å servere.
Kok nudlene etter anvisning på pakken og sil av vannet.
Fordel nudlene i suppeskåler, hell over suppen, legg lakseterninger og garnityr på toppen og server. Spises med skje og gaffel.
Hmmm den så veldig god ut ;o))
SvarSlettDette høres hot og deilig ut.
SvarSlettHmmm...den så nydelig ut. Fikk faktisk vann i munnen her jeg sitter. :-) *sikle*
SvarSlettSkal prøve den i dag! :-)
SvarSlett