tirsdag 3. mars 2009

Sjefens beste


Til salaten i forrige innlegg smaker det med godt brød. Denne oppskriften klippet jeg ut fra KK for noen år siden, og den kan virkelig anbefales!


Sjefens bagetter - 4 stk.

50 g gjær
6 dl lunkent vann
2 ts salt
Så mye hvetemel at det blir en tykk grøt/veldig klissete deig (prøv deg fram med 1-1,2 liter)

Bland deigen sammen og la stå i 1 time.

Hell deigen/røren ut på veldig godt melet bord (!). Snitt den i fire deler, vri hvert emne til et brød som du forsiktig legger over på stekebrett med bakepapir. Ikke lag deigpølsene for tynne.
Forhev ca. et kvarter og stek på ovenens høyeste temperatur i 15-17 minutter. Min ovn går til 250 grader, det gir et bra resultat.

Brødet kan fryses og tines i stekeovn.

4 kommentarer:

  1. Disse skal jeg herme etter en dag ;)

    SvarSlett
  2. Flotte baguetter, som skal testes. Moro å se din nye blogg

    SvarSlett
  3. He-he, Toril. Morsomt at jeg kan være opphav til herming for en gangs skyld :-)

    SvarSlett
  4. Takk for tilbakemelding, Ajende. Ja, du kommer ikke til å angre på at du tester disse!

    SvarSlett