Hun vet selvsagt at jeg er glad i baking og søtsaker, og jeg er enig: Det passet bra å prøve denne.
Sist helg hadde jeg alle ingrediensene for hånden, og det sier ikke så lite. Her skal det være både melkesjokolade, kokesjokolade, fudge, knuste iskremkjeks og greier, så dette er baking man forbereder seg litt til.
Oppskriften får du her:
Havregrynscookies med sjokolade og kaffe, ca. 60 stk.
1 dl sterk, kald kaffe
270 g demerarasukker
225 romtemp Bremykt
1 egg
1,5 ts vaniljeessens
7 dl små havregryn
3 dl hvetemel
3/4 ts salt
1/2 ts natron
170 g melkesjokolade i små terninger
170 g kokesjokolade, i små terninger
100 g fudge, i små terninger
5 iskremkjeks, grovt knuste
Rør smør og sukker porøst.
Ha i egget, pisk godt.
Rør inn vanilje og kaffe.
Bland det tørre. Rør det gradvis inn i smørblandingen.
Til slutt tilsetter du hakket fudge, sjokolade og knust iskremkjeks.
Settes på stekeplate med bakepapir. Bruk toppet ss, og la det være god plass mellom kakene.
Stekes i 12-14 minutter midt i ovnen, 175 grader.
La kjeksene hvile litt på bakeplaten før du flytter dem over på rist for avkjøling.
Oppbevares i tett kakeboks.
Snadder til en kopp nytrukket kaffe!
Så fint at du delte denne, akkurat i tide før påske! Har en mistanke om at disse må prøves, ja!
SvarSlettDisse må bare prøves, ser så fristende ut.
SvarSlettTakk for oppskriften.