lørdag 14. mars 2009

Rødgrøt med fløtemelk

I avisintervjuer svarer kjendiser av og til på spørsmålet: "Når føler du deg ekstra snill?"

Jeg vet hva jeg ville svart. Når jeg kan sette fram ekte, hjemmelaget dessert!

Ikke bare føler jeg meg snill; jeg føler meg husmorslig og dyktig og flittig og ansvarlig for å viderebringe en flik av den norske kulturarven og mye annet, som min mor og hennes generasjon står for som den naturligste ting av verden. Og som jeg - når sant skal sies - må ha litt overskudd for å kunne stå for.

Men i hvert fall. Fra tid til annen (som forrige helg) er overskuddet der. Da kan det for eksempel resultere i jordbærgrøt.


Hvis det er flere som har lyst til å se hvilken effekt hjemmelaget rødgrøt med fløte kan ha, er det bare å prøve. Bærene finner du i matbutikkens frysedisk. Resultatet smaker sommer og
tradisjon, og du føler deg FLINK. God helg!


Rødgrøt, 4 porsjoner

1/2 liter bær av ønsket slag (frosne bær bør tines først)

5 dl vann

ca. 1,5 dl sukker (hvis du ikke bruker sukrede bær)

2 ss potetmel som røres ut i litt kaldt vann

Kok opp vannet, ha i sukker og bær, og la koke til bærene er møre. Ta kasserollen av platen og tilsett potetmelsjevning i en tynn stråle mens du rører. La deretter blandingen få et raskt oppkok. Men obs: Den må ikke bli stående og koke, for da blir grøten seig. Smak på grøten for å vurdere om den trenger mer sukker. Hell rødgrøten i dessertskål, dryss litt sukker på toppen for å unngå snerk. Server grøten kald med en blanding av melk og fløte.

Nyyyt :-)

5 kommentarer:

  1. Takk for at du stakk innom på bloggbesøk.
    MMMM,dette så deilig ut.Nydelige dukkeklær du har laget.
    Klem fra Elin

    SvarSlett
  2. Sjekk ut denne bloggen, den tror jeg du vil like:
    www.silje-sin.blogspot.com

    SvarSlett
  3. Å, jeg får vann i munnen av å se på det flotte bildet! Du lager mye fint og er flink til masse forskjellig og du tar flotte bilder. Ha en fin og kreativ uke:-)

    SvarSlett
  4. Nå frista du veldig!!!!!!!
    Dette må prøves.

    SvarSlett
  5. For en dessert! Den fristet veldig. Er litt nostalgisk syns jeg. Bestemoren min serverte ofte hjemmelaget fruktgrøt.

    SvarSlett