Jeg vet hva jeg ville svart. Når jeg kan sette fram ekte, hjemmelaget dessert!
Ikke bare føler jeg meg snill; jeg føler meg husmorslig og dyktig og flittig og ansvarlig for å viderebringe en flik av den norske kulturarven og mye annet, som min mor og hennes generasjon står for som den naturligste ting av verden. Og som jeg - når sant skal sies - må ha litt overskudd for å kunne stå for.
Men i hvert fall. Fra tid til annen (som forrige helg) er overskuddet der. Da kan det for eksempel resultere i jordbærgrøt.
Hvis det er flere som har lyst til å se hvilken effekt hjemmelaget rødgrøt med fløte kan ha, er det bare å prøve. Bærene finner du i matbutikkens frysedisk. Resultatet smaker sommer og
tradisjon, og du føler deg FLINK. God helg!
Rødgrøt, 4 porsjoner
1/2 liter bær av ønsket slag (frosne bær bør tines først)
5 dl vann
ca. 1,5 dl sukker (hvis du ikke bruker sukrede bær)
2 ss potetmel som røres ut i litt kaldt vann
Kok opp vannet, ha i sukker og bær, og la koke til bærene er møre. Ta kasserollen av platen og tilsett potetmelsjevning i en tynn stråle mens du rører. La deretter blandingen få et raskt oppkok. Men obs: Den må ikke bli stående og koke, for da blir grøten seig. Smak på grøten for å vurdere om den trenger mer sukker. Hell rødgrøten i dessertskål, dryss litt sukker på toppen for å unngå snerk. Server grøten kald med en blanding av melk og fløte.
Nyyyt :-)
Takk for at du stakk innom på bloggbesøk.
SvarSlettMMMM,dette så deilig ut.Nydelige dukkeklær du har laget.
Klem fra Elin
Sjekk ut denne bloggen, den tror jeg du vil like:
SvarSlettwww.silje-sin.blogspot.com
Å, jeg får vann i munnen av å se på det flotte bildet! Du lager mye fint og er flink til masse forskjellig og du tar flotte bilder. Ha en fin og kreativ uke:-)
SvarSlettNå frista du veldig!!!!!!!
SvarSlettDette må prøves.
For en dessert! Den fristet veldig. Er litt nostalgisk syns jeg. Bestemoren min serverte ofte hjemmelaget fruktgrøt.
SvarSlett