fredag 1. februar 2013

Lettlaget luksus


Pavlova er blant de kaker/desserter som ser ganske flott og imponerende ut, og som er veldig lett å lage.

Marengsbunnen kan lages mange dager i forveien, bare pass på å oppbevare den tørt, luktfritt og unngå å smadre den. Selve "monteringen" bør du gjøre når det nærmer seg servering, ellers risikerer du både at bunnen blir for bløt og at ulike frukt/bær begynner å fargesmitte.

Oppskrift til bunnen har jeg funnet hos Det søte liv. Jeg har tilsatt 1 ts vanilje-essens, derav den litt gyldne fargen.

Jeg brer den stivpiskede marengsen ut på et bakepapir der jeg har tegnet en passe stor sirkel.
Avslutningsvis bruker jeg kremsprøyte til å lage kanten med marengsmasse.

Som fyll har jeg først brukt et lag vaniljekrem, kokt fra vaniljefyllpulver.
Deretter et lag vispet kremfløte, sparsomt sukret, ettersom bunnen er så søt.
Oppå der, kiwi i skiver og dessertjordbær fra egen fryser. (Jeg deler dem i biter før frysing og sukrer helt lett.) Ferske jordbær er selvsagt enda bedre, hvis du får tak i det.
Til slutt noen mokkabønner som dekor og tyggemotstand. Akkurat disse er kjøpt på Vitus Apotek; lekre, sprø mokkabønner med deilig smak og superblank overflate - perfekte som kakepynt.

Bloggtips: Skal du ta bilde av denne kaken bør det definitivt gjøres før du setter kakespaden i den ;-)

Kanskje en dessert til søndagsmiddagen? God helg!






5 kommentarer:

  1. Sukk, ja, slik fikk jeg lyst på, ja!!!

    SvarSlett
  2. Ser god ut ! Kor tid kan eg komma ? Hihi..

    SvarSlett
  3. Det så alldeles herlig ut, Hanne! Men, blir nok for avansert for denne Hanne, elsker mat, men hater å lage ;-) ha en fin, fin helg!

    SvarSlett
  4. Mmmmmm. Du mener det er enkelt, altså?

    SvarSlett
  5. Mmm den ser kjempegod ut!
    God helg til deg! :)

    SvarSlett