mandag 6. august 2012

Supergode småkaker


Dette er noen av de beste småkakene jeg har smakt: Mørdeigspletter med hjemmelaget ripsgele. Nesten en slags hjemmelaget Ballerina-kjeks - bare MYE bedre. Oppskriften og de geniale baketipsene har jeg funnet hos sambygding og bloggvenninne Gry/Englekyss.

Småkaker med ripsgele (ca. 40 stk.)

3,5 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
200 g smør(kaldt, delt i terninger)

Ripsgele

2-3 dl melis rørt ut i litt vann

Stekes ved 175 grader, ca. 15 minutter.

Bland alt det tørre. Tilsett smørterningene og bland alt i kjøkkenmaskin til deigen samler seg. La deigen hvile tildekket av plast i minst en time, evt. over natten.


Del deigen i biter og trill dem til kuler som legges på bakepapirkledd stekebrett.
Lag en fordypning i hver kule - det gjør du aller lettest ved hjelp av ei mignonpære som du dypper i mel.

Legg en ts ripsgele i fordypningen.
Stek kakene midt i ovnen - pass steketiden og unngå at kakene blir brune, de skal kun være gyldne.

Bland melis og vann til en ganske tykk glasur, som du heller i en plastpose. Klipp et lite hull i posens ene hjørne. Ringle melis over de helt avkjølte kakene.

La kakene stå på benken til melisen har stivnet/tørket før du legger dem i tett boks. (Det er ikke sikkert de får ligge så lenge i boksen...)

(Boks fra Aahlens)


5 kommentarer:

  1. Så veldig godt ut, Hanne :)
    Du frister stadig vekk med
    noe godt her :D
    Ønsker deg en fin dag videre
    Klem fra Mette

    SvarSlett
  2. Disse må jeg bare prøve! Tusen takk for at du deler oppskrift.

    Skjønner godt at du kvier deg for å forandre på bloggen. Første gang jeg gjorde det ble alle bokstaver endret til rare tegn. Andre gang mistet jeg alle mine linker til andre blogger og nå, ja, så holdt jeg jo på å slette hele bloggen...

    SvarSlett
  3. Takk for oppskriften!
    Jeg har laget verdens beste ripsgele, så denne skal prøves :-)

    Vakre tanker fra K@ri*

    SvarSlett
  4. Åh, så nydelige kaker. Den må lagres og LAGES. Smiler når jeg tenker på lyspæra di ;o) Veldig smart! Takk for at du deler.

    SvarSlett
  5. Fantastiske kaker Iog gelé. Har laget begge deler👍🎈mye man kan fylle disse kakene med. Nytella f.eks😊

    SvarSlett