Pai er populært her i huset. Som regel fyller vi den med skinke, løk, egg, ost og fløte, men denne middelhavsvarianten er også meget god.
Pai med fetaost
Bunn
150 g smør
3 dl hvetemel
2 ss vann
Blandes i food prosessor.
Kjevle/trykk deigen ut i paiform, 26 cm. Prikk bunnen med gaffel, la den stå kaldt 1/2 time.
Fyll
400 g kjøttdeig
1 rødløk
smør til steking
salt og pepper
1/2 dl chilisaus
1 hvitløkbåt
1/2 dl hakket fersk basilikum
150 g fetaost i terninger
100 sherrytomater
Noen svarte oliven
Kjøttdeig og hakket løk brunes i panne. Smak til med salt og pepper. Tilsett chilisaus og presset hvitløk. La putre i 10 min. Rør inn basilikum. La blandingen avkjøles litt før du heller den i paiskallet. Strø over fetaost, halve tomater og svarte oliven.
Stekes ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Pynt gjerne med blader av basilikum.
Serveres med en grønn salat.
Oioioi den såg god ut! Takk for oppskrifta!:D fikk lyst til å prøve den.
SvarSlettDette så godt ut! Kanskje jeg må prøve den? Har prøvd flere andre oppskrifter som du har lagt ut og vært veldig fornøyd med dem.
SvarSlettHa en fin dag!
Takk for oppskriften !
SvarSlettSer god ut !
Hmmm den så god ut. Takk for at du deler oppskriften med deg :)
SvarSlettDen skal jammen meg på bordet her i kveld! Jammi! Tusen takk for oppskriften.:)
SvarSlettDen virket fantastisk god! Den skal definitivt prøves! Kan jeg spørre hvordan den smaker kald? Er det noe som kan taes med i matboks på skolen, om man har rester igjen f.eks?
SvarSlettSilje, jeg kan ikke huske å ha smakt den kald - jeg tror vi har spist den opp hver gang. Men annen pai er jo kjempegodt i nisteboksen, og jeg ser ingen grunn til at ikke denne også skulle være det. Prøv, og la meg få høre!
Slett