tirsdag 7. februar 2012

Tirsdagsdamene
Om du jakter på en bok som ikke stiller altfor store krav til deg som leser - men som er fornøyelig og medrivende - da kan "Tirsdagsdamene" være noe for deg.

Jeg leste den i juleferien. Jeg festet meg ved boka på grunn av tittelen, ettersom jeg selv er med i en fabelaktig damegjeng som treffes på kafé den første tirsdagen i måneden. Men jeg håper "mine" damer ikke skal oppleve så mange viderverdigheter. (I dag er det forresten kafétreff - her gledes!)

Bokkilden omtaler boken slik:

"Fem venninner på pilegrimsferd. En henrivende og til tider komisk roman om en reise som forandrer alt. I 15 år har de vært bestevenninner. Hver første tirsdag i måneden treffes de fem damene i sin franske yndlingsrestaurant, og en gang i året hygger de seg med en felles weekendtur. Men dette året er alt forandret: Judith er nettopp blitt enke og vil foreta en pilegrimsreise til Lourdes i sin avdøde manns fotspor. Fylt av omtanke for sin sørgende venninne, beslutter Tirsdagsdamene seg for å følge henne på reisen. Underveis kommer de fem damene litt etter litt på sporet av en hemmelighet, som får konsekvenser for alles liv og setter deres vennskap på en hard prøve. En av Europas mest solgte bøker det siste året."
5 kommentarer:

 1. Takk for tipset! Jeg stod faktisk med den boka i handa på flyplassen da jeg skulle ut og reise før jul, men valgte en annen. Men da vet jeg bedre til neste gang jeg skal ha ei god bok.
  Ei fin uke videre til deg:)

  SvarSlett
 2. Takk for koselig kommentar i bloggen min, Pludrehanne.
  Boka du anbefaler ser ut for å passe godt når jeg trenger å lufte hodet litt innimellom mye faglitteraturlesing og jobbing. Den havner garantert på leselista mi =)

  SvarSlett
 3. Jeg dessverre ikke så flink for tiden og lese bøker men jeg elsker å kjøpe dem og har mange i hyllen på soverommet. Dette er helt klart en bok jeg kunne tenkt meg.Jeg faller ofte for boken pga av hvordan forsiden ser ut, så denne kunne lett havnet i hyllen hos meg.
  Takk for tipset og koselig kommentar på bloggen min!
  Pernilla

  SvarSlett
 4. Takk for boktips, den hørtes kjekk ut!

  SvarSlett
 5. Takk for tipset! Denne gleder jeg meg til å lese. Jeg ser for meg at den kan være noe ala Saman er ein mindre aleine av Anna Gavalda. Ei bok som gikk rett i hjertet mitt, og ble værende der.

  SvarSlett