mandag 12. mars 2012

Ferdigmat med hjemmevri


Det finnes mye god ferdigmat på bokser og glass. Hermetisert mat har heller ikke så mange "interessante" tilsetningsstoffer, så den er trygg å bruke. Men: Som regel blir den enda bedre og hakket sunnere av en personlig hjemme-tøtsj.

Uncle Bens sauser, for eksempel - i dette tilfellet et stort glass sursøt saus.

600 g strimlet svinekjøtt krydres og stekes separat. Du bør steke små mengder av gangen for å unngå at kjøttet blir kokt i stedet for stekt.

Grønnsaker etter eget ønske deles i passe biter og wokes i noen ss varm olje. Et godt tips kan være å lese på innholdsdeklarasjonen, og tilsette mer av det som allerede er i sausen.
Her har jeg brukt brokkolibuketter, tynne gulrotskiver, blomkål, løk og ananas, pluss skivet sjampinjong som er stekt i smør for seg selv. Noen ss cashewnøtter/peanøtter setter en ekstra spiss på retten (i hvert fall for oss som aldri spiser nøtter med mindre de inngår i en matrett.)

Bland kjøtt og grønnsaker, hell over sausen og la det hele stå på platen til sausen er varm.

Server med kokt ris.

Skikkelig god middag på 1-2-3.



2 kommentarer:

  1. Nam nam sur søt saus er god :-) Vi bruker den også til fiskeretter.
    Takk for oppskrift på Bounty, nå er det andre Julen jeg lager Bounty. Nå har jeg kjøpt inn peanøttsmør og skal prøve Ny kommeren :-)
    Ha en riktig fin uke.
    klem

    SvarSlett
  2. Så lekkert! Er en stund siden jeg har servert søtsur saus, takk for påminneren!
    Ha en strålende dag :-)

    SvarSlett