tirsdag 23. november 2010

Nytt liv til restene


Restemat er bra. Økonomisk, miljøvennlig og ofte veldig, veldig godt. Etter gårdagens fiskegrateng var det et par poteter og noen skiver bacon til overs.

Bondeomelett - type "bruk det du har"
Jeg kuttet potet og bacon i biter og varmet dem i stekepanne, men bruk de restene du har.
Dryss over en neve purreløkringer.
Hell til slutt over en blanding av 4 egg, 4 ss melk, 1/2 ts salt, 1 ts løkpulver og et kryddermål grov pepper. La det hele godgjøre seg under lokk på svak varme til egget er stivnet.
Avkjøl raskt og oppbevar i kjøleskap hvis omeletten ikke skal spises straks.

Se så. Da ble det litt ekstra god lunsj i matpakkene fra pludrehanneheimen i dag :) 


4 kommentarer:

  1. Ja dette er godt! Og som du sier, en lur måte å bruke rester på;)
    Ha en fin dag;)

    Turid/tofo;)

    SvarSlett
  2. Høres enkelt og greit godt ut!
    Restemat er en undervurdert matvare, og jeg er redd den kommer til å ha den statusen lenge... i min heim. Det er da det er grei å lage akkurat passe mengde! Som om jeg klarer det.
    I dag skal vi også ha mat...men hva?
    Kjekt å se deg tilbake på bloggen igjen!

    SvarSlett
  3. Hei Hanne,

    Vi liker veldig godt din blogg hvor du med stor iver og interesse skriver om mat og hverdagsliv. I denne forbindelse vil vi sette stor pris på om du kunne tenke deg å stå på vår blogger outreach liste om dette og tilsvarende tema.

    For tiden holder vi blant annet på med en konkurranse hvor man kan vinne en Quooker – den kokende vannkranen (se www.quooker.no for mer info om produktet). Hvis du kunne tenke deg å stå på denne listen, vennligst kontakt Erik Sørflaten på erik.sorflaten@no.mslworldwide.com

    På forhånd takk.

    Med vennlig hilsen
    Erik Sørflaten

    SvarSlett
  4. Sånne omeletter er en gjenganger her i huset også. Veldig rask og grei restemat som smaker godt. :o)

    SvarSlett