Fredag er ukas beste dag. Alle er i mood for å slappe av, og hele helga ligger foran oss. Vanligvis spiser vi brødskiver etter hvert som vi kommer hjem fra skole/jobb denne ettermiddagen, og så samles vi til en ekstra hyggelig middag om kvelden.
Fougasse - 4 el. 8 stk.
ca 700 gram hvetemel
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
4 dl lunkent vann
1,5 dl olivenolje
1 sammenvispet eggeplomme + litt vann
maldonsalt
Bland alle ingrediensene (men hold igjen på litt av melet) i en bakebolle og kjør deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, til den er smidig og fin. Juster eventuelt med mer mel mot slutten.
La deigen heve på et lunt sted i minst 30 minutter.
Del deigen i 4 eller 8 like emner og kjevle hver del i "bladfasong" (jeg laget dem runde).
Legg brødene på et bakepapirkledt stekebrett og pensle med sammenvispet eggeplomme og vann.
Skjær evt. bladmønster og stikk deretter sorte oliven og rosmarinkvister ned i brødene (det gjorde ikke jeg - se bilder hos Trine).
La brødene etterheve i ca. 40 minutter.
Ringle over olivenolje og ha på maldonsalt.
Strø litt hvetemel over og stek brødene ved 225 grader i ca 15 minutter, til brødene er gyldne og fine.
Fyllet jeg brukte
bestod av tapenade (moset oliven), ruccola, sprøstekt fenalår, hvit geitost (Chevre fra Haukeli), rødløk, soltørket tomat, avokado og ristede pinjekjerner.
Og det ble ganske enkelt knallgodt!
Nå fikk jeg skikkelig vann i munnen. Dette så deilig ut.
SvarSlettTakk for at du deler så mange flotte oppskrifter med oss.
Håper det går bra med snopstoppen din også.
Ha en flott helg.
Hei!!
SvarSlettDesse brøda ser knallgode ut,og det ser ut som noke eg har vore på jakt etter.
Skal absolutt prøve ut oppskrifta å det gler eg meg til! Tusen takk for at du delte.
Ha ei fine helg!
Klem,Christine
Det så kjempe godt ut :)
SvarSlettDet hørtes superdeilig ut!
SvarSlettDet så kjempe godt ut!
SvarSlettHa en go helg!
Disse bakte jeg i dag, og de var virkelig knallgode! Takk for oppskriften.
SvarSlett(Jeg byttet ut litt av den fine hveten med grovbakst, og det fungerte helt utmerket.)