tirsdag 26. oktober 2010

Kulturelt påfyll


Heisann - enda en tirsdag med teater (forrige uke så jeg Line Verndal i "Vilde")!

idErik var rask på labben og sikret oss billetter til Riksteatrets forestilling "Lang dags ferd mot natt" i Bodø Kulturhus. Forestillingen har fått strålende kritikker og alle forestllinger ble utrolig fort utsolgt.

Dette beskrives som et av verdensdramatikkens aller beste stykker. Vi får oppleve et oppgjør mellom mor og far og to voksne sønner i familien Tyrone, i løpet av et skjebnesvangert døgn. Stykket er skrevet av den prisbelønte dramatikeren Eugene ONeill, og likheten med hans egen families tragedie var så åpenbar at han forbød å oppføre stykket inntil 25 år etter sin død.


Liv Ullmann spiller moren Mary Tyrone, som nylig kommet hjem fra en avvenningsanstalt der hun har blitt behandlet for morfinmisbruk.

Dette er Ullmanns første teateropptreden i Norge på over 20 år, og ifølge henne selv også den vanskeligste rollen hun har gjort.

I rollen som Marys ektemann James møter vi Bjørn Sundquist. Dette er første gang Ullmann og Sundquist møtes på scenen. "Jeg kaller henne Liv nå, men i begynnelsen var det bare Liv Ullmann", forteller Sundquist lattermildt til Dagbladet.
To virkelig store skuespillere i en velregissert forestilling.
Heldigvis får vi den med oss, kl 19 i kveld. Jeg gleder meg!3 kommentarer:

  1. Kos dere, høres ut som en spennende aften i møte.

    SvarSlett
  2. Heldige deg! Elsker teater og får ikke nok! Kunne sett meg "fattig" på både opera, ballett, musical, konserter osv osv.

    Var det bra?

    SvarSlett
  3. heldige du!!!! er stor fan av Bjørn Sundquist!

    SvarSlett