fredag 13. november 2009

Jeg har ikke mange prinsipper, men...Jeg blir alltid så sulten av å besøke bloggen din, er det flere av mine lesere som sier.

Bagateller, sier jeg. Bagateller, i forhold til hvor lekkersulten du er etter å ha sett filmen "Julie & Julia".
Av prinsipp ser jeg alle filmene Meryl Streep spiller i - helt siden jeg falt for henne i "Kramer mot Kramer" på slutten av 70-tallet.
Og hun har aldri skuffet meg. Heller ikke denne gang.
Meryl Streep gjør en fantastisk rolle som kokebok-ikonet Julia Child.
Og Amy Adams spiller en av mine kolleger (ha-ha) - bloggeren Julie, som setter seg fore å teste alle de 524 oppskriftene i Julia Childs berømte kokebok "Å mestre den franske kokekunst", i løpet av ett år.


Filmen baserer seg på to sanne historier som foregår på henholdsvis 1940-50-tallet og i 2004, og som flettes inn i hverandre. Ytterst fornøyelig, velspilt og delikat. Og altså sultfremmende.

Andre gode "matfilmer":
Frankie & Johnnie
Babettes gjestebud
Stekte grønne tomater
Sjokolade
Volver

17 kommentarer:

 1. Har også tenkt å se den filmen,men må visst ta turen til Trondheim,den kommer visst ikke hit til Stjørdal ;-).Ellers er Sjokolade og Frankie & Johnnie blant mine favoritter !Ønsker deg ei riktig god helg, alltid koselig å stikke innom bloggen din :-)

  SvarSlett
 2. Vi var noen venninner som så den etter å ha vært innom quiltefestival og 3 timer m smørbrødbuffet på Grand, Oslo og den passet perfekt. Artig film og Merly Streep har vært en favoritt hos meg i mange år. God helg

  SvarSlett
 3. Dette må ha vært en film midt i blinken for deg. Har ikke sett den selv ennå, men tror det er kjempefin. Liker også veldig godt Meryl Streeep.
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 4. Oiii, denne må jeg bare se!!
  Meryl Streep er helt fantastisk, ingen over, ingen ved siden!

  God helg til deg og dine!

  SvarSlett
 5. Den filmen skal jeg garantert se.
  Meryl Steep kan dette med film:)
  Ønsker deg en nydelig helg,klem Hanne

  SvarSlett
 6. Heia Hanne!
  Meryl Streep er Stor!
  Jeg gleder meg til å se filmen, og enda mer nå når du har skrevet om den. Visste i grunnen ikke hva den handlet om, bare at jeg Måtte se den. ;-)
  God helg til dere alle hjemme hos deg.
  -Eirin

  SvarSlett
 7. Hei og takk for skryt hos meg i dag:-) blir glad for det! Filmen høres ut som noe jeg ville like, men jeg er litt treg til å komme meg på kino..kan gå årevis mellom hver gang. Riktig god helg min navnesøster!

  SvarSlett
 8. Gleder meg også til å se filmen, men jeg må vente til den kommer på DVD eller TV.Offentlig steder slik som kinoer er ikke forenelig med mine kroniske sykdommer, dessverre. Og filmen sjokolade (Chocolate) er bare helt herlig.
  God helg :)

  SvarSlett
 9. Å,den filmen står på min "MÅ SE"-liste.. Frankie og Johnny er jo også god da,og ikke minst "No reservations"..God filmhelg!!Klem fra sør

  SvarSlett
 10. Enig i at filmen er kjempebra! Så den for et par uker siden. Men, veldig viktig å ikke være sulten når man skal se denne filmen! Man bør heller være godt bespist pga alle fristelsene. Ha en fin fredagskveld! :)

  SvarSlett
 11. SV:Oh yes, det er klart jeg har tid til å skråle med på Beat for Beat! Det blir jo ikke ordentlig fredagskveld uten:)

  SvarSlett
 12. Løper inn på kammerset for å finne noe godt, nå......

  SvarSlett
 13. Heia Hanne! Jeg elskeeeeer meryl. Hun er den beste altså! Denne filmen må sees. Takk for filmtips. God helg fra meg.

  SvarSlett
 14. å takk for supert filmtips...vet hva jeg skal kose meg med søndag kveld, når barna er lagt, og min bedre hlavdel jobber kveld...da skal jeg krype opp i sofaen, med popcornbollen og se denne filmen;)ps...vurdere ikke å bli filmanmelder vel????;)go helg til deg og dine...klemmer fra Monja

  SvarSlett
 15. uff, her ble det noen skrivefeil.....beklager det;)

  SvarSlett
 16. Den filmen høres ut som noe jeg sku ha sett. Jeg har sett sjokolade og den elsket jeg.
  Det er alltid like koselig å lese på bloggen, du strekker deg over filmtips, matoppskrifter alle forskjellige hobbyer kultur og mye mere. En perle av bloggside. Jeg er her ofte men er ikke alltid så flink å gi liv ifra meg. Skal skjerpe meg.
  Ha en riktig fin helg!
  Klem Pernilla

  SvarSlett
 17. Takk for anbefaling, jeg har veldig lyst å se denne filmen. Jeg så en reklame for den, men om ikke du hadde minnet meg på det så ville det nok forsvunnet fra tankene. Jeg elsker slike filmer.

  SvarSlett