mandag 6. april 2020
Deilige småkaker
Her skal du få oppskrift på noen skikkelig gode, sprø småkaker som du lager i en fei. Disse pleide mamma å bake, og heldigvis hadde hun notert oppskriften i sin håndskrevne kokebok. Dessverre vet jeg ikke noe mer om opphavet til disse kakene.
Oppskriften gir ca. 50 kaker.
Sprø havrekaker
150 g smør
1,5 dl sukker
2 dl havregryn
1 dl kokos
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1-2 ss vann
Rør smør og sukker hvitt. Bland inn havregryn og kokos, samt mel blandet med bakepulver. Tilsett vann hvis det er nødvendig for å få samlet deigen.
Del deigen i fire deler.
Rull ut lengder like lange som bakeplaten.
Kakene flyter ganske mye ut under steking, derfor bør du bare legge to lengder på hvert brett - husk bakepapir!
Steketemp: 200 grader
Tid: ca. 10 minutter, følg med på slutten
La kakene hvile litt på stekebrettet etter steking. Bruk kniv eller pizzahjul til å skjære lengdene i ca. 2 cm brede kaker.
Flytt kakene forsiktig over på rist for avkjøling.
Oppbevares i tett kakeboks.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Veldig godt! Tusen takk... jeg har i ovnen :-))
SvarSlett... nam, nam deretter med en kopp kaffe...
hilsener til deg.
God mandag. Viola
Disse må jeg prøve! Jeg kommer riktignok til å trille etter denne "karantenetida" er ferdig, blir så mye god mat.
SvarSlettØnsker deg en riktig fin påske!
The cookies look delicious, especially with a cup of coffee!
SvarSlett