lørdag 22. april 2017

Gode horn


Uvisst av hvilken grunn går det veldig lang tid mellom hver gang jeg baker horn. Disse kommer fra favorittboka "Gjærbakst på alle bord", er enkle å lage og smaker veldig godt.

Horn - 32 stk.
7 dl melk
4 ss margarin
50 g gjær
2 ss sukker
1 ts salt
ca. 1 kg hvetemel

egg til pensling
valmuefrø til pynt

250 grader i 10-15 minutter, midterste rille

Smelt margarin, tilsett melk og varm opp til godt fingervarmt. Rør ut gjær, sukker og salt i melkeblandingen. Rør inn mesteparten av melet; hold av noe til utbaking. Rør deigen kjapt sammen og sett den lunt til den har hevet til dobbel størrelse.

Del deigen i fire.
Hver del kjevles til en stor, rund leiv. Bruk pizzahjul og del hver leiv i åtte "kakestykker". Rull dem sammen til horn. Begynn på den bredeste delen, og putt den tynne snippen innunder hornet, sånn at den ikke geiper opp under heving/steiking. Form hornet til bananfasong idet du legger det på stekebrett som er kledd med bakepapir.
Pensle hornene hvis du ønsker, og dryss med valmuefrø.
Som du ser på bildet har jeg latt noen være uten pensling og frø. Det er en smakssak.

Etterheves og stekes til de er pent gyldne. Avkjøl på rist. Smaker kjempegodt når de er nystekte, men kan fint fryses og gis en rask oppfrisiking i varm ovn når de er tint.

2 kommentarer:

  1. horn høres bra ut, bake er jo egentlig bra og fører alltid med lykke i heimen!

    SvarSlett